Scapa de hemoroizi prin metode naturale

Posted by admin. on Tuesday, October 6, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Să ai hemoroizi e o problemă pe cât de neplăcută, pe atât de delicată. Dar nu ar trebui să te jenezi să mergi la doctor.

Pe lângă tratamentul alopat, există remedii naturiste care pot diminua neplăcerile provocate de hemoroizi. Trebuie să ai grijă și la alimentație. Un regim echilibrat, care să conțină multe fibre te va ține departe de neplăceri. Ceaiurile, extractele din plante, unguentele naturale sau compresele te vor ajuta și ele.

Ce să consumi:

legume;
fructe;
murături (conțin bacterii probiotice);
cereale integrale, orez brun;
semințe de in
fasole, mazăre, năut, linte, soia;
iaurt, produse lactate fermentate;
cel puțin doi litri de apă pe zi;
cât mai puține dulciuri, brânză și carne.

Ce să nu consumi când ai hemoroizi:

pâine albă, paste, orez alb;
băuturi alcoolice sau băuturi cu efect diuretic;
băuturi acidulate
cafea;
prăjeli;
produse de patiserie;
muștar, piper, mâncăruri prea condimentate, ketchupul iute.

Stil de viață sănătos

Pentru efecte bune, ar trebui să combini dieta cu exerciții fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos timp de o jumătate pe zi, gimnastica de înviorare (mișcări ușoare care să implice toate grupele de mușchi timp de 5-10 minute), înot etc. Și aportul de lichide este foarte important. Bea cel puțin doi litri de apă sau ceaiuri medicinale pe zi. Următoarele plante sunt utile în această problemă: urzică (acțiune bactericidă, stimulează digestia), coada-șoricelului (îmbunătățește digestia, reduce sângerările), crușin (împotriva constipației), flori de mușețel (antiinflamator, cicatrizant, decongestiv anorectal), flori de gălbenele (reduc infalmațiile colonului). Dr. Ovidiu Bojor îți recomandă „extractul din muguri de plop pentru că are efect antiseptic, antiinflamator, analgezic și cicatrizant. Se folosește în produse farmaceutice de uz extern care conțin 20-30 % extract de muguri. Este contraindicat celor care au alergie la propolis pentru că pot apărea reacții alergice cutanate”.

sursa: libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: hemoroizi  remedii naturiste  trateaza naturist hemoroizii