Scapa de colesterol in 30 de zile cu aceste fructe

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 26, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Semintele de jir, pe care fagul le face toamna tarziu, sunt extrem de nutritive. Jirul este comestibil, fiind foarte placut la gust si energizant chiar. Daca este putin copt, acesta are gustul semintelor de floarea-soarelui sau al castanelor coapte. Semintele de jir pot inlocui cu succes alunele si arahidele.

Un singur fruct are un continut de proteina bruta 15%, uleiuri 24% si fibre 22%. Din semintele de jir se obtine un ulei foarte fin, comestibil, care contine oleina, putina, stearina si palmitina. In fibroscleroza pulmonara face adevarate minuni.

Jirul este cel mai bun detoxificant - atenueaza efectele secundare ale consumului indelungat de corticosteroizi si stopeaza evolutia tuberculozei.

Regleaza valorile colesterolului si ale trigliceridelor

Jirul te ajuta sa reglezi colesterolul. Iata cum scapati de colesterol in 30 de zile: se ia un kilogram de samburi de jir si se usuca timp de doua saptamani la umbra, dupa care se macina cu ajutorul unei rasnite.

Aceasta pulbere gustoasa este foarte bogata in proteine vegetale. Cate o lingurita cu pulbere de jir, amestecata cu iaurt sau miere din fructe de padure, luata in fiecare dimineata pe stomacul gol, timp de 30 de zile, regleaza valorile colesterolului si trigliceridelor.

Precautii

Din cauza unei substante moderat toxice din invelisul jirului, acesta nu trebuie consumat mai mult de 300 g pe zi!

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: jirul  proteina  fibre  fibroscleroza pulmonara  reglezi colesterolul