Scapa de colesterol cu seminte de coriandru

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 24, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru coriandru

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca semintele de coriandru ajuta la scaderea colesterolului total, a colesterolului „rau“, LDL, si a trigliceridelor. Amesteca doua linguri cu seminte de coriandru cu o cana de apa, fierbe cateva minute si strecoara. Bea cate o cana de 1-2 ori pe zi. Pentru un gust mai bun, poti adauga lapte degresat sau miere.

Planta are si o cantitate mare de compusi colinergici si antagonisti de calciu (componente care ajuta la reglarea tensiunii arteriale), care actioneaza foarte bine in calitate de agenti hipotensivi atunci cand sunt eliberati in organism. Persoanele predispuse la boli cardiovasculare din cauza depunerilor de colesterol sau la accidente vasculare au motive intemeiate pentru a consuma acest condiment.

Coriandrul este cunoscut si pentru proprietatile bactericide si vermifuge, fiind indicat in combaterea infectiilor digestive si parazitozelor intestinale. Uleiurile volatile actioneaza ca agenti antimicrobieni foarte eficienti si se gasesc in special in frunzele proaspete de coriandru nefierte, potrivit bio-plafar.info/nutritie. De asemenea, frunzele pot fi utilizate pentru tratarea infectiilor fungice si bacteriene.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: scapa de colesterol cu seminte de coriandru