Scapa de candidoza cu uleiul de cocos

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de cocos

Candidoza afectează aproape 75% dintre femei. În general, nu este o afecțiune gravă și poate fi tratată foarte simplu. Ea apare fie din cauza stresului, a unei igiene intime precare sau în urma unei alimentații deficitare și duce la dureri la urinare, mâncărimi și scurgeri vaginale anormale, de culoare gri. Pentru a scăpa de candidoză, poți alege aceste remediu naturist, care funcționează de fiecare dată! Remediul are un ingredient principal, și acela este uleiul de cocos!

Printre simptomele candidozei se număr disconfort, senzația de arsură și mâncărimi, precum și durere la urinare sau în timpul actiului sexual. Dezechilibrul care duce la instalarea candidozei este cauzat de cele mai multe ori de antibiotice, diabet, sarcină, dezechilibre hormonale, o dietă precară(bogată în zahăr), stresul și lipsa somnului.

Remediile pentru candidoză sunt multiple, atât aleopate, cât și homeopate. Dar cum candidoza nu este atât de gravă sau dificil de tratat, poți apela și la remedii naturiste, care nu sunt atât de agresive și sunt și mai ieftine. Uleiul de cocos, de exemplu, este o variantă simplă de a trata candidoza. Cum? Uite metodele cele mai simple:

Consumă ulei de cocos

Consumând o cantitate mică de ulei de cocos în fiecare zi este o metodă eficientă de a trata candidoza și de a te vindeca. Poți consuma între 2 și 5 linguri pe zi, începând cu cea mai mică cantitate, pe care să o mărești ulterior. Poți face asta foarte simplu înlocuind uleiul de gătit cu cel de cocos, adăugând ulei de cocos în cafea sau în cereale sau întinzându-l pe pâine.

Aplică ulei de cocos pe zonele afectate

Poți să aplici uleiul de cocos direct pe zonele afectate, permițând pielii să absoarbă toți nutrienții pe care îi aer și să se bucure de proprietățile lui vindecătoare. Curăță mai întâi zona pe care vrei să aplici ulei de cocos, apoi aplică-l cu o dischetă demachiantă. Repetă procedura de câteva ori, până când vezi că lucrurile încep să revină la normal.

Spală-te cu ulei de cocos

Amestecă 3-4 linguri de ulei de cocos cu apă distilată și dușează zona afectată de candidoză zilnic. Poți face și irigări interne, nu numai externe, pentru mai multă eficiență. Asta nu va afecta în niciun fel flora vaginală.

Folosește capsule cu ulei de cocos

Capsulele cu ulei de cocos pot fi introduse și vaginal pentru tratarea candidozei. Folosește câte două pe zi și ai mare grijă la eventualele scurgeri care pot apărea în urma folosirii acestor capsule. Folosește un absorbant pentru a elimina consecințele neplăcute. Aceasta este, de altfel, cea mai eficientă metodă de a scăpa de candidoză.
Acizii grași din uleiul de cocos omoară celulele care generează candidoza. Printre aceștia se numără acidul caprilic și cel lauric, care sunt recunoscuți pentru proprietățile lor antibacteriene și antifungice.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: scapa de candidoza cu uleiul de cocos