Sase surse naturale de prebiotice

Posted by Alin Marinescu on Sunday, January 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Sparanghelul

Un studiu realizat in urma cu patru ani asociaza o dieta bogata in prebiotice cu un risc scazut de a dezvolta cancer colorectal. Alte studii au sugerat faptul ca prebioticele cresc absorbtia calciului si imbunatatesc densitatea oaselor. De asemenea, o cercetare efectuata pe tema dietelor de slabit arata ca prebioticele cresc nivelul de satietate dupa masa.
Iata care sunt cele sase surse alimentare de prebiotice si cum le putem include in dieta noastra, conform health.com. 

Sparanghelul
Pe langa beneficiile asociate in general consumului de sparanghel, printre care proprietatile de detoxiefiere, antiinflamatoare si antiimbatranire, sparanghelul crud este o sursa buna de probiotice, cu conditia ca acesta sa fie gatit in asa fel incat sa nu isi piarda proprietatile pe care le are in mod natural. Acesta poate fi consumat crud sau gatit la aburi pentru a beneficia de doza de prebiotice pe care ne-o ofera.

Bananele
Sursa naturala de prebiotice, bananele trebuie consumate cata vreme nu sunt coapte pe deplin pentru a ne bucura de acest beneficiu. Le putem taia bucatele si amesteca cu unt de migdale, iaurt grecesc, sau putem face un fresh natural din banane in amestec cu mango.

Papadia
Poate fi inclusa in dieta alimentara foarte usor prin adaugarea la orice fel de salate, precum si ca garnitura la preparatele din carne. Pentru a compensa gustul amar al frunzelor de papadie, putem sa le amestecam cu un sos din lamaie, usturoi si migdale.

Usturoiul
Cea mai buna metoda pentru a beneficia de aportul de prebiotice oferit de usturoi este, dupa cum era de asteptat, in forma sa cruda. Fie ca il adaugam la salate, mancaruri deja preparate sau il consumam separat de acestea, usturoiul lupta impotriva dezvoltarii bacteriilor rele si lupta cu inflamatia, in toate formele sale.

Anghinarea
Inca o data, cea mai buna forma de servire prin care putem avea parte de beneficiile pe care aceasta planta ni le ofera este sa o consumam in starea ei cruda. Asa incat, anghinarea poate fi adaugata in salate de legume, dar si de fructe, precum si in sosuri, in combinatie cu ulei de nuca de cocos, ghimbir proaspat, scortisoara si sirop de artar.

Ceapa
Atat cruda, cat si fiarta sau calita, ceapa este o sursa de prebiotice deosebit de importanta. Fie ca o adaugati la mancarurile gatite, sau o serviti in salate, ceapa este un aliment indispensabil unei diete echilibrate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sase surse naturale de prebiotice