Sase alimente anti-imbatranire prin excelenta

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru avocado

Alimentatia dezechilibrata si trecerea timpului pot cauza pierderea facultatilor pielii noastre printr-o deteriorare prematura. Pentru a evita aceste efecte, imbatranirea trebuie combatuta din interior cu ajutor alimentelor „anti-aging”.

Cosmetica nu reprezinta singura arma ce ne poate ajuta sa tinem departe semnele imbatranirii. O viata echilibrata si o alimentatie adecvata sunt formulele majore pentru combaterea ridurilor. Cele 6 alimente „anti-aging” prin excelenta pe care ni le recomanda specialistii sunt: avocado, spanacul, portocalele, iaurtul, ovazul si ceaiul verde, potrivit descopera.ro.

Astfel, avocado intra pe lista alimentelor benefice, gratie continutului sau in grasimi monosaturate, mentinandu-ne pielea hidratata si ajutand la combaterea aparitiei ridurilor, in timp ce nutrientii sai functioneaza ca un factor natural de protectie solara.

Spanacul si-a meritat locul pe lista alimentelor „anti-aging” datorita inaltului continut de vitamina A si C, prima prevenind pierderea elasticitatii pielii, iar cea de-a doua contribuind la reaparitia de noi celule la nivelul pielii, astfel incat, aceasta sa apara intinerita.

Cu marea lor putere de hidratare si inaltul continut de apa, portocalele sunt un alt aliment cu mare potential de intinerire a pielii.

Iaurtul, care beneficiaza de numeroase componente care aduc organismului calciu, acid lactic, potasiu, magneziu si vitamina D, are o mare putere de a combate imbatranirea si ofera pielii stralucire.

Cereala cea mai populara in randul celor care-si ingrijesc silueta, ovazul, si-a castigat faima pentru motive binemeritate. Continutul sau ridicat de fibre si nutrienti mentine nivelul de umiditate din piele, evitand in acelasi timp aparitia ridurilor si a liniilor de expresie.

Ultimul, ceaiul verde, este un alt aliment dintre marii aliati pentru intinerirea pielii. Infuzia de ceai verde contine cea mai mare cantitate de antioxidanti. Concret, este vorba despre polifenoli care ajuta la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi, polifenolii putand inversa efectele imbatranirii atat in interior, cat si in exterior.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sase alimente anti-imbatranire prin excelenta