Sarea neagra, preferata indienilor

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Sarea neagra este un condiment utilizat in special in India, dar si-a croit drum si spre Europa. Are mai multe beneficii pentru sanatatea ta! Se gaseste mai ales in Pakistan si India si mai este cunoscuta sub numele de sare neagra de Himalaya sau sare vulcanica.

Sarea neagra are aceasta culoare pentru ca minereurile din care este extrasa contin cenusa vulcanica. Aceasta are un continut de nutrienti activi si o structura unica in natura. Chiar daca „cenusa” nu suna prea sanatos, afla ca sarea neagra are o multime de beneficii pentru sanatate. Indienii o considera cea mai sanatoasa dintre sarurile cele mai cuoscute.

In stare neiodata are mai multe beneficii:

este un bun antibacterian
nu produce balonare
stimuleaza producerea de globule rosii si functiile inimii
nu retine apa in organism, asemenea sarii albe
sarea neagra calmeaza arsurile la stomac, asemenea carbunelui medicinal si este recomandata in cazul afectiunilor digestive
accelereaza metabolismul si ajuta organismul sa arda grasimile
poate fi folosita ca exfoliant pentru ten
nu creste tensiunea arteriala, asa cum face sarea obisnuita, deci poate fi consumata si de persoanele cu probleme cardiace

Se foloseste in bucatarie precum sarea obisnuita, insa cantitatea trebuie ajustata caci sarea neagra are o aroma mai puternic. In schimb, efectul decorativ este unic, daca presari putina sare si pe marginea farfuriei! Pe timpul verii indiene, oamenii din India folosesc sarea neagra pentru a aroma bauturile reci, caci asa readuc necesarul de sodiu organismului – sodiu pierdut prin transpiratie excesiva.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sarea neagra  preferata indienilor