Sarea de Himalaya are efecte terapeutice

Posted by admin. on Friday, May 22, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Cristale mici bogate în minerale și oligoelemente, sarea de Himalaya este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata probleme precum astmul și bronșita.

Considerată cea mai curată şi benefică sare, sortimentul de Himalaya are efecte curative, de detoxificare și de revigorante. Pe lângă substanțele benefice conținute, sarea roz este recunoscută pentru faptul că structura ei înmagazinează energie vibratorie (hidroelectrică), ceea ce ajută la mărirea randamentului.

Nas înfundat? Apelează la inhalația cu sare roz

Aproape de fiecare dată când răcim, nasul înfundat ne dă mari bătăi de cap. O bună soluție pentru decongestionarea căilor nazale este sarea de Himalaya.

Beneficii în acest caz aduce inhalația: pune 20-40 g de sare roz într-un lighean și adaugă 2 litri de apă clocotită. Acoperă capul cu un prosop mai mare, stai deasupra vasului, inhalează aburii timp de 10 minute, după care suflă bine nasul.  

Ajută la tratarea astmului

Aportul ridicat de minerale și oligoelemente face ca sarea roz să ajute la prevenirea și tratarea mai multor afecțiuni. Printre acestea se numără bronșita, angina pectorală, astmul bronșic și calculi biliari.

Dizolvă o mână de sare într-un bol mai mare în care ai pus 3-4 litri de apă plată. Bea în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, un pahar de apă în care ai adăugat 1-2 lingurițe din acest amestec. Urmează tratamentul timp de o lună.

Ce alte boli mai tratează

-    ajută la prevenirea osteoporozei prin creșterea rezistenței sistemului osos;
-    combate apariția crampelor musculare;
-    ameliorează și previne problemele digestive;
-    îmbunătățește circulația sângelui;
-    ajută la detoxificarea organismului;
-    tratează bolile respiratorii;
-    întărește sistemul imunitar

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sarea de himalaya  efecte terapeutice sare himalaya  astm  bronsita