SAMANTA de AUR: este un excelent ENERGIZANT natural, PREVINE CANCERUL si combate COLESTEROLUL

Posted by admin. on Thursday, August 20, 2015 Under: Stiri din Sanatate


Par o gustare banală, însă sunt un ingredient miraculos în multe preparate. Dacă aceste seminţe nu se regăsesc pe lista obişnuită de cumpărături, ar fi bine să le faceţi un loc acolo. Sunt ieftine, gustoase şi extrem de sănătoase.

SEMINŢELE DE FLOAREA SOARELUI reprezintă o adevărată sursă de sănătate şi un excelent energizant.au numeroase proprietăţi benefice: conţin grăsimi sănătoase, fibre şi proteine, vitamine şi minerale. Aceste seminţe sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli (ajută la reducerea nivelului de colesterol în sange).

Seminţele de floarea-soarelui te pastrează calm. Magneziul din floarea-soarelui este cunoscut pentru alinarea nervilor, astfel usurand stresul, migrenele si te ajuta sa te relaxezi.

Previn atacurile de cord şi a accidentele vasculare cerebrale. Seminţele de floarea soarelui sunt o sursă bună de magneziu. Numeroase studii au demonstrat că magneziul ajută la reducerea intensităţii astmului, la diminuarea tensiunii arteriale mari, prevenirea migrenelor, precum şi la reducerea riscului de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Contribuie la prevenirea cancerului. S-a demonstrat că seleniul din seminţele de floarea-soarelui induce repararea şi sinteza ADN-ului în celulele deteriorate, inhibă proliferarea celulelor canceroase, şi induce apoptoza lor (moartea celulara programată).

Alină orice afecţiune inflamatorie - precum durerile de articulatii, ulcerele gastrice, eruptiile de piele, astmul si altele asemenea. Aceasta deoarece semintele de floarea-soarelui sunt incarcate cu antioxidanti.

Menţin sănătatea ochilor. Seminţele de floarea-soarelui sunt foarte bogate în vitamina E, care este un antioxidant puternic ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Cei ce consumă mai multă vitamina E din surse naturale, au riscuri mult reduse de boli de inimă decât cei ce nu consumă. Vitamina E ajută şi la menţinerea sănătăţii ochilor şi protejează împotriva degenerării celulare.

Reduc colesterolul. Seminţele de floarea-soarelui au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g. Fitosterolii sunt compuşi existenţi în plante, care au o structură chimică foarte asemănătoare cu a colesterolului, iar atunci când sunt prezenţi în dietă în cantităţi suficiente, se consideră că ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, la îmbunătăţirea răspunsului sistemului imunitar şi scăderea riscului de a face anumite tipuri de cancer.

Mulţi nutritionişti recomandă consumul de seminţe de floarea-soarelui pe post de gustări delicioase. Aceste seminţe de floarea-soarelui conţin acizi graşi omega 6, dar şi o mulţime de nutrienţi esenţiali. Vorbim de circa 14 grame de grăsimi sănătoase, 7 grade de carbohidraţi, 3 grame de fibre, 5 grame de proteine, şi un gram de zahăr la o cană de seminţe. Cu doar 165 de calorii, în cazul în care o să alegi să mănânci seminţe din sortimentul celor nesărate care pot fi găsite mai ales în magazinele naturiste, poţi să îţi înlocuieşti gustările obişnuite care constă din ciocolată sau biscuiţi, cu ceva mult mai bun şi mai sănătos de ronţăit.

sursa: ziuadecj.realitatea.net

In : Stiri din Sanatate 


Tags: seminte  dieta  beneficii seminte floarea soarelui  colesterol  energizant