Rosiile negre - puternice proprietati anticancer

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rosii negre

De-a lungul timpului, plantele au suferit mai multe modificari genetice, atat in ceea ce priveste continutul, cat si coloritul. Astfel am ajuns sa cultivam morcovi violet, dovlecei galbeni si asparagus alb.

Noile rosii cresc la inceput normal, avand culoarea verde pana sa fie suficient de coapte, dupa care devin negre. Cultivatorii spun ca acest tip de legume vor deveni trendul in materie de plante in aceasta vara.

Mai mult, potrivit botanistilor citati de Daily Mail, acest fel de rosii vor fi mult mai sanatoase. Culoarea neobisnuita a rezultat din incrucisarea sortimentului clasic si a celui rosu foarte inchis, care contine antociani, un antioxidant despre care se spune ca ajuta in lupta impotriva diabetului si a obezitatii.

Aceste rosii au toate proprietatile antioxidante ale rosiilor din soiurile obisnuite; oamenii de stiinta cred ca ar putea fi chiar mai bogate în antioxidanti si vitamina C, care se gasesc în concentratii mari în pigmentul de culoare închisa. Acestea prezinta un continut major de molecule antioxidante, asemenea celor ce se regasesc in strugurii negri sau in afine, deosebit de importante in combaterea radicalilor liberi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: rosiile negre - puternice proprietati anticancer