Rodia menține sănătatea inimii

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rodia

Cu o ceașcă de boabe de rodie îți asiguri antioxidanți, circa 30% din necesarul zilnic de vitamina C și te protejează de hipertensiune și boli cardiovasculare. Nu sunt însă singurule atuuri ale rodiei.

Reduce tensiunea arterială
Consumul frecvent de rodie sau de suc de rodie are puterea de a reduce tensiunea arterială. În doar 2 săptămâni, acest obicei te ajută să obții o normalizare a tensiunii. De asemenea, rodia reduce nivelul de colesterol rău, îmbunătățește circulația sângelui, îndeosebi pe cea periferică, și combate anemia, pentru că aduce un plus de fier, iar acesta crește nivelul hemoglobinei din sânge, alungând simptomele anemiei: oboseală, amețeli, letargie.

Îți îmbunătățește memoria
Rodia este recomandată în dieta celor care suferă de Alzheimer. În scopul de a preveni bolile minții, nu numai Alzheimer, și pentru a avea o memorie mai bună, mănâncă mai des rodie, dar și cereale integrale, legume verzi, nuci, carne de pasăre, pește.

Știai că...
...pentru a te păzi de boli ale minții și pentru o mai bună funcționare a creierului, e indicat să mănânci mai rar dulciuri, carne de vită, prăjeli, unt, lactate?

Alungă stresul și nervozitatea
În perioadele solicitante, n-ar trebui să-ți lipsească rodiile. Elementele nutritive pe care le conțin îți redau echilibrul, alungă anxietatea, depresia, stările de nervozitate. Cum, în cazul prelungirii stresului este posibil ca imunitatea să scadă, dacă mănânci rodie ai șanse mari să fii ocolit de boli respiratorii, infecții, deoarece are proprietăți antibacteriene.

Te ajută să arăți mai bine
Din rodie îți poți procura și fibre, care scad pofta de mâncare exagerată și mențin mai mult timp senzația de sațietate, motive pentru care acest fruct este ideal în regimul de slăbit. Dacă ai observat o intensificare a căderii părului, mănâncă mai des rodii, pentru că întăresc foliculii de păr. Și pielea va fi mai frumoasă, deoarece rodia poate preveni apariția ridurilor prin stimularea producerii de colagen și elastină, care asigură fermitatea pielii.

Truc
Bea în fiecare zi o ceașcă de suc de rodie, pentru a-ți mențin frumusețea pielii și a părului!

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: rodia menține sănătatea inimii