Riscul neasteptat al micsorarii stomacului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alcoolism

Potrivit unui nou studiu, bypass-ul gastric, ce presupune micsorarea dimensiunii stomacului si a intestinului pentru a limita cantitatea de mancare pe care individul o poate consuma, poate creste riscul unor tulburari legate de consumul de alcool. Asfel, cei care beau alcool doar ocazional pot ajunge sa sufere de alcoolism.

Initial o astfel de legatura intre dependenta de alcool si operatia de micsorare a stomacului era explicata prin nevoia individului de a inlocui consumul masiv de mancare cu o alta substanta, iar in cazul nostru, vorbim despre consumul de alcool.

Insa chirurgul Mitchell Roslin explica procesul. "Un pacient cu bypass gastric are un stomac mic, asa ca alcoolul merge direct in intestin si este absorbit rapid. Cand este absorbit rapid, exista un punct culminant si o cadere rapida, iar rata crescuta de absorbtie face alcoolul mult mai periculos in ceea ce priveste dependenta." Studiul arata ca 7% dintre subiectii cu bypass gastric se confruntau cu probleme legate de consumul alcoolului inainte de operatie, procent ce creste la 10.7% la doi ani de la operatie.

Andrew Kahn, in varsta de 61 de ani, a declarat pentru ABC News ca inainte de operatie bea numai doua sau trei pahare de alcool, dupa care mergea la culcare. Ulterior, pacientul a declarat ca simte cum alcoolul trece prin organism mult mai repede, ceea ce ii permite sa bea mai mult. "Efectul se duce atat de repede ca poti sa bei si sa tot bei, pana nu mai poti.", a explicat barbatul.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: riscul neasteptat al micsorarii stomacului