Riscul la care sunt expusi copiii nascuti prin cezariana

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru nastere cezariana

Copiii nascuti prin cezariana sunt mai predispusi obezitatii, care se poate instala pana la varsta de cinci ani, arata cea mai importanta analiza facuta vreodata, care studiaza impactul pe care cezarienele il au asupra sanatatii.

Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au reanalizat datele din 80 de studii si teste de laborator, care, in total, au avut in vedere 29 de milioane de nasteri, potrivit The Telegraph. 

Specialistii au descoperit ca riscul de aparitie a obezitatii pana la varsta de 5 ani creste cu 59% in cazul copiilor veniti pe lume prin cezariana. Totodata, acesti micuti prezinta si un risc cu 21% mai mare de dezvoltare a astmului pana la implinirea varstei de 12 ani. 

Oamenii de stiinta sustin ca exista tot mai multe dovezi ca operatiile cezariene influenteaza dezvoltarea sistemului imunitar si al bacteriilor intestinale. 

Cezariana nu este benefica nici pentru femeia care da nastere. Studiul arata ca femeile care nasc prin cezariana prezinta un risc ridicat de a avea o viitoare sarcina cu probleme, cu un risc cu 17% mai crescut de a naste un copil mort si cu 27% mai mare de a face avort. 

Totusi, un beneficiu al operatiei cezariene este faptul ca protejeaza femeia de aparitia incontinentei urinare, diminuand cu pana la 56% riscul de pierdere a controlului asupra acestui organ. 

Realizatorii studiului si alti experti sustin ca aceste descoperiri ar trebui sa le ajute pe femei sa inteleaga ca alegerea operatiei cezariene atunci cand nu este impusa din motive medicale nu este un lucru atat de bun. 

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: riscul la care sunt expusi copiii nascuti prin cezariana