Retete vindecatoare cu apa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Retete vindecatoare cu apa

Pe langa hidratarea obisnuita a organismului nostru, un pahar cu apa simpla poate deveni mult mai puternic atunci cand ii adaugam cateva ingrediente cu proprietati terapeutice.
Va propunem cateva retete de bauturi delicioase si vindecatoare, care imbunatatesc digestia si ne curata corpul de toxine.

Pentru prepararea acestora, se foloseste apa pura, la temperatura camerei (20 grade Celsius) sau usor calduta. Este important sa nu le indulciti sau, daca o faceti, sa adaugati putina miere.

1. Apa cu scortisoara
Adaugati o bucatica de bat de scortisoara in 250-300 ml apa si lasati-l la macerat cateva ore, intr-un recipient de sticla acoperit, pana cand aceasta se transforma intr-o bautura puternic aromatizata. Apa cu scortisoara este un remediu excelent iarna, pentru combaterea virusurilor, imbunatatirea digestiei si reglarea nivelului de zahar din sange.

Consumul regulat de apa cu scortisoara face adevarate minuni in ceea ce priveste metabolismul si arderea grasimilor din corp. Se pot adauga si cateva de mere, care ne protejeaza inima si ochii.

2. Apa cu ghimbir
Oamenii au folosit ghimbir inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afectiuni digestive: stare de voma, crampe stomacale, balonare si indigestie.

Ghimbirul accelereaza circulatia sangelui, are proprietati antiinflamatoare si antivirale puternice.

Adaugati cateva felii de radacina de ghimbir in 250-300 ml apa si lasati-le la macerat cateva ore, intr-un recipient de sticla acoperit. Beti lichidul, apoi consumati si feliutele de ghimbir.

Aceasta bautura se poate servi dimineata, cu o felie de lamaie, sau seara, dupa o zi obositoare.

3. Apa cu cuisoare
Cuisoarele au proprietati antiseptice foarte puternice, de aceea poate fi o excelenta apa de gura.

Apa cu cuisoare ajuta, de asemenea, la eliminarea parazitilor si tratarea indigestiilor. Adaugati 5-10 cuisoare in 250-300 ml apa calduta si lasati la macerat cateva ore, intr-un recipient de sticla acoperit, pana cand acestea isi elibereaza aromele.

4. Apa cu menta
Terapeuitii ne sfatuiesc sa avem mereu in casa menta verde, proaspata. Aceasta se poate cultiva in gradina sau in ghiveci, pe timpul iernii.

Orice boala de plamani se poate vindeca cu acest remediu naturist 

Menta este un leac de incredere pentru durerile de stomac. Apa cu menta stimuleaza glandele salivare si organismul sa digere mai bine alimentele, in plus improspateaza respiratia si energizeaza corpul.

Menta ucide de asemenea bacteriile si virusurile, un atu important in sezonul rece.

Puneti doua linguri frunze de menta proaspata in 250-300 ml apa calduta si lasati la macerat cateva ore, intr-un recipient de sticla acoperit, pana cand aceasta isi elibereaza aromele.

5. Apa cu rozmarin
Apa cu rozmarin are un gust minunat, dar este si o bautura excelenta pentru stimularea imunitati, circulatiei sangelui si reducerea inflamatiilor.

Rozmarinul are, de asemenea, efecte de reducere a colesterolului.

Se adauga cateva crengute de rozmarin intr-un recipient de sticla, cu 250-300 ml apa calduta si se lasa la macerat, acoperit, cateva ore. Se pot adauga si cateva felii de castravete sau lamaie.

6. Apa cu lavanda si lamaie
Apa cu lavanda si lamaie este un cocktail perfect de seara, dupa o zi lunga.

Simpla aroma placuta a lavandei ne poate induce un somn linistitor. Se pun o jumtate ceasca de lavanda si o lamaie feliata intr-o carafa cu apa (aproximativ 750 ml -1000 ml) si se pastreaza la frigider cateva ore inainte de a fi consumata.

7. Apa cu lamaie
Sucul de lamaie este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru intarirea imunitatii si neutralizarea radicalilor liberi. Apa cu lamiae detoxifica, energizeaza si alcalinizeaza corpul, stimuleaza digestia alimentelor. Incalziti un pahar cu apa (maxim 40 grade) si stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie. Beti acest lichid in fiecare dimineata, pe stomacul gol.

8. Apa cu castravete
Adaugati cateva felii de castravete in 250-300 ml apa calduta si lasati la macerat cateva ore, intr-un recipient de sticla acoperit, pentru a obtine o apa vitaminizanta, profund hidratanta si detoxifianta.

Castravetii contin o apa mult mai pura decat apa potabila, care hidrateaza optim corpul. Consumati apoi si feliile de castravete, deoarece acestea contin foarte multe fibre si antioxidanti.

Acestea sunt doar cateva sugestii, puteti adauga orice plante sau condimente, in orice combinatie doriti si alegeti sa va bucure papilele gustative, in asa fel incat sa va bucurati de bauturi delicioase, naturale, cu proprietati vindecatoare.

sursa:secretele.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: retete vindecatoare cu apa