Retete naturale pentru bai de picioare

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Retete naturale pentru bai de picioare

Multe femei sufera de dureri de picioare. Scapa de ele cu o baie care iti va da o stare de bine si de relaxare.
Aceasta nu numai ca va dezumfla picioarele si va elimina oboseala, dar e o binecuvantare si pentru pielea deshidratata. Pentru un rezultat mai bun, baia trebuie sa fie pe baza de uleiuri esentiale, saruri si cateva ierburi alese in functie de nevoi. Iata cum se pregateste o baie relaxanta pentru picioare:

Pentru tonifiere

Amesteca trei linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de pudra de camfor. Dizolva ingredientele in apa rece si stai cu picioarele cufundate in ea timp de zece minute.

Pentru hidratare

Frecventa deshidratare a picioarelor, la nivelul calcaielor si a talpii, e una dintre cauzele principale ale oboselii. Calcaiele uscate nu numai ca sunt inestetice, dar pot crea si dificultati de mers. Ca sa remediezi problema, amesteca o ceasca de ulei de germeni de grau cu trei lingurite de argila alba si o lingura de seminte de in. Varsa amestecul intr-un lighean gol, fara apa in el, si freaca-te pe picioare cu aceasta pasta, insistand pe zonele foarte uscate. Apoi adauga in lighean apa calda si stai cu picioarele in ea timp de cinci minute, iar la final clateste-le.

Pentru ameliorarea durerilor

Umflarea picioarelor este o problema cauzata de circulatia proasta, dar si de retentia de apa. Este o senzatie foarte dureroasa, de care poti scapa cu o baie de picioare care iti va asigura imediat o stare de bine. Pune intr-un lighean cu apa calda un pumn de sare grunjoasa si o ceasca de otet de mere. Scoate picioarele din apa dupa 10-15 minute, fara sa le stergi. Infasoara-le intr-un prosop mare si intinde-te in pat cu picioarele asezate pe o perna. Stai asa macar o jumatate de ora.

Sursa:   www.cancan.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: retete naturale pentru bai de picioare