Reteta pentru tensiunea ridicata

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Anumite semne si simptome aditionale pot sugera hipertensiunea arteriala secundara, adica acea tensiune mare ce are la baza o cauza identificabila, precum insuficienta renala sau o afectiune endocrina. De exemplu, obezitatea in zona pectorala si a abdomenului si intoleranta la glucoza sugereaza o posibila problema in ceea ce priveste tensiunea. Afectiunile tiroidiene pot fi, de asemenea, cauze ale hipertensiunii arteriale, prezentand simptome si semne caracteristice (nervozitate, oboseala, dificultati de concentrare, accelerarea batailor inimii).

In cele mai multe cazuri, riscul de a avea hipertensiune creste odata cu inaintarea in varsta, pentru ca vasele de sange isi pierd din elasticitate si devin din ce in ce mai rigide. De asemenea, probabilitatea de a avea aceasta afectiune a sanatatii pe parcursul vietii este considerabila.

Hipertensiunea arteriala este influentata atat de genele fiecarei persoane, cat si de anumite aspecte exterioare, cum ar fi stilul de viata sau alimentatia, toate aceste lucruri fiind factori de risc. Cu toate astea, nu inseamna neaparat ca toti oamenii care au risc crescut de hipertensiune vor avea boala sau, invers, ca toti cei care au aceasta problema de sanatate sunt predispusi la factori de risc.

Cativa dintre cei mai importanti factori de risc in ceea ce priveste hipertensiunea sunt: istoricul familial, obezitatea, diabetul, stresul, alimentatia bogata in sare si grasimi, fumatul si consumul de alcool, stilul de viata sedentar, in care nu se pune accentul pe sport si activitati fizice de cel putin trei ori pe saptamana.

Ingrediente: 300 g usturoi zdro­bit, amestecat cu 100 ml al­cool de 90%, se lasa timp de 15 zile la macerat in loc intunecos.
Administrare: In prima zi se ia o pica­tura in­tr-un pahar cu apa, a doua zi - 2 picaturi, pana se ajunge la 25 de picaturi, apoi se reduce can­titatea pana la o picatura. Se vor vedea rezultatele, fara sa se ajunga la medicamen­tele recomandate de doctor. sursa: formula-as.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: reteta pentru tensiunea ridicata