Respecta aceste reguli pentru a preveni starile de lesin

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Nu putine persoane se confrunta cu situatia neplacuta in care li se face rau in diferite imprejurari din cauza emotiilor. Starile de lesin sunt des intalnite in astfel de momente importante, cum este nunta, insa pot fi evitate cu succes daca tii cont de cateva aspecte:

Imbraca-te cu haine potrivite temperaturii de afara. Daca te casatoresti intr-o luna foarte calduroasa, este bine sa eviti rochiile cu maneci lungi, confectionate din materiale sintetice, care nu lasa pielea sa respire. Daca nunta are loc afara, in aer liber si la caldura, alege  sa porti tesaturi naturale (cum sunt matasea sau inul), care nu stau foarte fixe pe corp.
Cumpara-ti haine pe masura ta. Toata lumea vrea sa arate senzational in rochia de mireasa, insa nu este o solutie sa te strangi excesiv intr-un corset sau intr-o rochie mult prea mica, doar pentru a arata impecabil in poze, iar apoi sa suferi pret de cateva ore din cauza starilor de lesin.
Poarta pantofi comozi. Orice obiect vestimentar care blocheaza circulatia sangelui are efecte secundare si iti sporeste pericolul de a lesina. De asemenea, tocurile foarte inalte ar trebui evitate si ele – gandeste-te cat efort va trebui sa depui pentru a-ti mentine echilibrul si a dansa intreaga seara. Cel mai bine este sa eviti extremele. Iata cateva sugestii de pantofi de mireasa.
Hidrateaza-te. Este musai sa bei multe lichide in ziua nuntii – mai ales daca este vorba despre o zi calduroasa. Evita sucurile acidulate si cafeaua – apa este cea mai buna optiune.
Mananca ceva. Se poate sa ai prea mari emotii pentru a te gandi la mancare, dar este important sa ai energie in acea zi speciala. Manca caise, nectarine, banane – fructe bogate in potasiu, care iti vor pastra vitalitatea. Si pentru a te simti in forma, afla mai multe detalii despre alimentatie din articolul Alimente salvatoare.
Evita alcoolul. Acesta te va deshidrata excesiv si iti va da stare de ameteala si/sau dureri de cap – mai ales daca il consumi pe stomacul gol.
Nu lua medicamente noi. Se poate ca in agitatia acelei zile sa primesti de la diferite persoane medicamente calmante la care sa nu reactionezi tocmai bine. De aceea, este cel mai bine sa refuzi astfel de tratamente si, daca stii sigur ca ai nevoie de ceva, sa apelezi la ingrediente pe care le-ai testat in prealabil si ale caror efecte iti sunt deja cunoscute.
Tine genunchii relaxati. Daca ai picioarele mereu drepte si rigide, poti afecta buna circulatie a sangelui. Secretul este sa iti muti greutatea de pe un picior pe altul si sa te misti mai tot timpul – mai ales daca simti ca te ia ameteala.
Nu uita ce reprezinta de fapt acea zi. Daca te gandesti ca organizezi un eveniment grandios pentru o multime de oameni care vor veni sa stea cu ochii pe tine, atunci sunt multe sanse sa ti se faca rau de emotie. Dar, in loc sa privesti lucrurile asa, mai bine iti amintesti ca esti acolo pentru a sarbatori iubirea dintre tine si partenerul tau. Bucura-te de fiecare clipa petrecuta alaturi de el, nu il scapa din privire si uita de toate celelalte lucruri din jur. Concentrata la partea pozitiva a lucrurilor, starile de lesin vor disparea!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: respecta aceste reguli pentru a preveni starile de lesin