Renunta la control pentru linistea ta

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cum reactionezi în fata unei probleme sta doar în puterea ta. Într-adevar, cea mai mare parte a stresului nostru pleaca de la modul în care gandim si reactionam, nu din felul în care viata ne scoate în cale diverse provocari. Schimba-ti atitudinea si stresul va disparea. Încearca sa gandesti întotdeauna pozitiv. Nu te gîndi daca vor aparea probleme. Tot timpul vor fi probleme, mai mici sau mai mari, important este sa înveti sa treci peste fiecare în parte. În cazul în care te confrunti cu mai multe probleme în acelasi timp, încearca sa le prioritizezi si apoi, rezolv-o pe fiecare în parte. Nu încerca sa le rezolvi pe toate odata pentru ca nimeni nu a reusit acest lucru pana acum.

Daca îti faci prea multe griji pentru ce va fi sau te gandesti la ceea ce ar fi putut fi, la ceea ce ar fi putut sa se întample, pierzi din vedere ceea ce este în prezent. Trebuie sa întelegi ca grijile sunt un mod ineficient de utilizare a energiei creative. În loc sa ne imaginam tot ce este mai rau, mai bine ne imaginam tot ce este mai bun si cum putem transforma  acest lucru în realitate. Tu alegi ce faci astazi! Asadar, alege sa fii calm si chibzuit în locul nerabdarii si stresului, alege optimismul si frumusetea în locul negativitatii, alege ratiunea în locul panicii si a haosului. Nimic dintr-o situatie prezenta – nici chiar aspectele pe care nu le poti controla – nu te poate împiedica sa progresezi, pas cu pas. Fa pasi mici, fara sa sari vreo etapa.

Esti în viata si te poti bucura de ea, asa ca poarta-te ca atare. Fara sa ai vreo teama, renunta la ceea ce este gresit si îmbratiseaza ceea ce este corect. Fa lucrurile sa devina realitate, apoi lasa-le sa-si urmeze cursul. Invata, accepta, exploreaza, creaza si experimenteazaa, în fiecare zi, zi de zi, pas cu pas. Fii prezent în mod consecvent. Respira adanc. Pana la urma, totul iese bine pentru cei care stiu sa profite la maximum de o situatie. Totul depinde doar de tine sa faci parte din cei nominalizati mai sus!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: renunta la control pentru linistea ta