Remediul naturist pentru insomnie

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

In timpul verii, foarte multe persoane se confrunta cu insomnia. Din cauza caldurii, a stresului ori a unor probleme de sanatate, persoane de toate varstele se chinuie sa adoarma si nu reusesc sub nicio forma. Un tratament extrem de cunoscut mai ales in America de Sud promite rezolvarea aceste probleme inca din prima seara. in Europa, acest remediu nu este prea cunoscut, insa ingredientele folosite se gasesc din abundenta si la noi si merita incercat.

Acest tratament natural promite o relaxare totala a organismului, precum si un somn profund si linistit. Cei care iau medicamente pentru a dormi bine pot incerca si acest tratament, care se prepara in numai cateva minute. Iata care sunt principalele cauze ale insomniei cronice, potrivit Huffingtonpost.com: Durere cronica. Orice boala care iti creeaza discomfort iti poate intrerupe somnul. Artrita, durerea lombara, refluxul gastric, fibromialgia sunt doar cateva din bolile care te pot tine treaz noaptea. Lipsa somnului poate inrautati respectiva afectiune.

Anumite medicamente. Pastilele pentru diverse boli cum ar fi banala raceala, tensiunea crescuta, depresia sau astmul pot cauza insomnia. Acestea contin cafeina sau alti stimulanti. Aceste medicamente intrerup somnul REM, blocheaza productia de melatonina sau afecteaza productia diferitelor enzime. in acest caz roaga-ti medicul sa-ti prescrie alte medicamente. Anxietate cronica sau depresie. Stresul cotidian poate fi invinovatit pentru noptile fara somn ocazionale, insa daca acest lucru se intampla foarte des inseamna ca suferi de anxietate cronica sau depresie. Conform studiilor, 80% din persoanele cu astfel de probleme au mari dificultati cu somnul. Ori dorm prea putin, ori prea mult.

Obiceiuri alimentare proaste. Desi nu iti propui asta, te poti trezi in situatia in care iti sabotezi somnul de noapte cu diverse alimente sau bauturi, pe care le consumi inainte de culcare. Medicii recomanda sa elimini cafeina din alimentatie cu cel putin sase ore inainte de a adormi. Nici alcoolul nu te ajuta noaptea. Desi initial are un efect sedativ, el te poate trezi ulterior, in cursul noptii. O masa copioasa cu putin timp inainte de culcare poate fi si ea raspunzatoare pentru dificultatea de a adormi sau pentru arsurile de stomac din mijlocul noptii.

Boli neurologice. Oamenii cu afectiuni neurologice ca Alzheimer, Parkinson sau atac cerebral au de asemenea probleme cu somnul. Acest lucru este cauzat de schimbarile in anumite regiuni din creier sau de medicamentele folosite pentru a tine aceste boli sub control. Alergii. Daca te mananca ochii si ai nasul infundat te poti confrunta constant cu probleme cu somnul. Conform uni studiu din 2006, afectiunile legate de odihna au fost corelate cu diverse alergii. In acest caz este recomandat sa respecti cateva reguli simple cum ar fi: o camera racoroasa, intunecoasa si linistita; eliminarea electronicelor din dormitor; facutul unui dus inainte de culcare si schimbatul lenjerie de pat in mod frecvent. O alta boala legata de somn. “Sindromul picioarelor nelinistite” poate crea anumite senzatii neplacute incat bolnavii nu pot adormi usor. Chiar daca oamenii care sufera de aceasta afectiune primesc tratament medicamentos, insomnia poate continua.

Iata care este cel mai puternic somnifer natural care te va ajuta sa dormi din prima zi. Ai nevoie de cateva coji de banane organice, o lingura de scotisoara pudra, o lingurita de lavanda si un litru de ceai. Cojile de banana se spala bine, li se taie capetele si se pun intr-o tigaie, unde se lasa pana cand se inegresc. Apoi se pun la cuptor, pana se usuca. Se recomanda consumul inainte de culcare. Se faramiteaza si se pun la fiert intr-un vas cu un litru de apa timp de aproximativ 15 minute. Se ia ceaiul de pe foc, se adauga scotisoara si apoi se lasa din nou la infuzat. Se adauga la final un pliculet de ceai de lavanda sau o lingurita cu flori si se lasa cateva minute acoperit, pentru a se infuza. Se strecoara si se consuma ceaiul caldut, inainte de culcare. In aproximativ 15 minute, te vei putea odihni.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediul naturist pentru insomnie