Remediu simplu pentru ceara din urechi

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceara urechi

Uleiul de masline este extrem de eficient pentru tratarea multor afeciuni, ingrijeste pielea, parul si unghiile si te poate scapa chiar si de ceara din urechi. 

Iata de ce ar trebui sa il folosesti!

Ceara din urechi este un agent protector pentru zonele sensibile din interiorul urechii tale. Aceasta te protejeaza de bacterii si praf si, in mod normal, se scurge usor in exteriorul urechii pentru ca tu sa poti indeparta excesul. Pentru unele persoane, aceasta ceara se poate aduna in cantitati foarte mari, iar acest lucru poate duce la anumite afectiuni.

Pentru a scapa de execesul de ceara din urechi, expertii recomanda utilizarea uleiului de masline. De cele mai multe ori reusesti sa cureti ceara care se scurge, insa exista mici aglomerari care raman pe canalul urechii si pot dezvolta probleme mai grave. Uleiul de masline este cel mai indicat deoarece ajuta la inmuierea cerumenului in mod natural si astfel aglomerarile acumulate pe canal se dizolva si pot fi indepartate foarte rapid si usor.

Pentru a folosi uleiul de masline trebuie sa urmaresti cativa pasi foarte simpli. Primul pas este sa incalzesti uleiul intr-un vas curat. Uleiul nu trebuie sa fie fierbinte, ci temperatura sa trebuie sa fie putin peste cea a camerei. Apoi, cu ajutorul unei pipete, toarna cateva picaturi in ureche, cu foarte mare grija. Permite-i uleiului sa patrunda cat mai adanc si stai cu urechea pozitionata in sus timp de 5-10 minute. Ridica-te apoi si ine o dischta demachianta in dreptul canalului urechii pentru ca uleiul impreuna cui cerumenul dizolvat sa se scurga complet.

Te poti spala dupa acest procedeu sau poti ramane asa, caci uleiul de masline care a ramas va patrunde in piele si se va absorbi fara probleme. Evita betisoarele pentru urechi. Acestea indeparteza o foarte mica parte din ceara si nu fac decat sa impinga o cantitate mare inspre celalalt capat al canalului urechii.

Alte intrebuintari interesante:

O bucatica de vata inmuiata in ulei de masline incalzit, te poate scapa de durerile de urechi.
O lingurita de ulei de masline in mancarea micii tale feline previne formarea ghemurilor de blana pe care ai vazut ca le elimina din vreme in vreme, facand blanita ei sa straluceasca.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu simplu pentru ceara din urechi