Remediu rapid pentru respiratie neplacuta

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cunoscuta ca halena in termenii de specialitate, respiratia urat mirositoare este primul semnal ca pe dintii tai vietuiesc o groaza de microbi si bacterii care afecteaza sanatatea acestora. Lipsa igienei orale poate duce la o serie de afectiuni, cea mai de temut legata de dinti fiind parodontoza (caderea dintilor).

Halena este o afectiune destul de raspandita si este provocata de bacteriile din cavitatea bucala. Respiratia neplacuta poate aparea de la cariile dentare sau de la alimentele consumate frecvent precum ceapa si usturoiul. Atunci cand aceasta persista, desi nu ai consumat alimente cu un miros impregnant, inseamna ca sanatatea dintilor tai este pusa in pericol de bacterii. Apa de gura obisnuita nu rezolva tot timpul aceasta problema, motiv pentru care iti propunem un remediu care da roade garantat pe termen lung. Se spune ca apa de gura conventionala utilizata in exces poate fi chiar daunatoare, asa ca trebuie sa ai foarte mare grija la cum o folosesti. Iata o solutie pe care o poti prepara chiar la tine acasa pentru sanatatea orala.

Ai nevoie de:

doua lamai;
o jumatate de lingurita de praf de scortisoara;
o jumatate de lingurita de miere de salcam;
o cana de apa calduta;
un sfert de lingurita de sare;
un borcan prevazut cu capac insurubabil.

Scortisoara are rolul de a indeparta mirosul neplacut al gurii, iar sarea dezinfecteaza fiecare zona a dintelui, incepand de la radacina. Tot ce trebuie sa faci este sa combini aceste ingrediente si sa faci gargara in fiecare dimineata si seara, inainte de culcare. Pe langa faptul ca mierea are un gust senzational, poseda o serie de proprietati antibacteriene, motiv pentru care este recomandata in tratarea mai multor afectiuni, inclusiv in curele de detoxifiere. Pastreaza ingredientele intr-o sticla curata sau un borcan. Agita bine recipientul si pune-l undeva la rece, in niciun caz in frigider!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu rapid pentru respiratie neplacuta