Remediu pentru nenumarate probleme de sanatate

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 5, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de musetel

Despre uleiul de musetel se spune ca este unul dintre uleiurile cu efecte medicinale complexe, fiind recomandat atat pentru uz intern, cat si extern. In lucrarea sa, "Sanatate din farmacia Domnului", Maria Treben sustine ca acest tip de ulei era folosit inca din antichitate "ca frectie contra nevralgiilor si a reumatismului articular". 

De asemenea, "la vechii egipteni, musetelul era considerat, datorita puterii sale de a scadea febra, drept floarea zeului soarelui", iar "in vechile carti despre plate medicinale se precizeaza ca uleiul de musetel alunga oboseala membrelor".

Proprietati terapeutice
Exista doua tipuri de musetel: musetel roman (Anthemis Nobilis) si musetel german (Chamomilla Matricaria). Desi uleiurile esentiale extrase din ambele soiuri sunt destul de asemanatoare in proprietati medicinale, ele difera intr-o oarecare masura, atunci cand vine vorba de compozitia lor si de anumite proprietati.

In timp ce uleiul de musetel roman are un puternic efect calmant, cel german este un foarte puternic antiinflamator. Iata si alte proprietati ale uleiului de musetel: 

Antiseptic, antidezinfectant bactericid si vermifug: Are foarte bune proprietati antiseptice si antibiotice si vindeca infectiile biotice (infectii cauzate de factori biotici, cum ar fi bacterii, ciuperci etc) . Este un bun vermifug si ucide tot felul de viermi intestinali. Daca se aplica pe par, el anihileaza paduchii si acarienii, si mentine parul si scalpul protejat de infectii si daune.

Stimulent si antidepresiv: Ambele soiuri au fost observate ca sunt foarte eficiente in combaterea depresiei si pentru cresterea bunei dispozitii. Elimina sentimentul de tristete, depresie, dezamagire, si induce un fel de sentiment de fericire. Mirosind chiar aceste uleiuri ajuta foarte mult la depasirea depresiei si aduce buna dispozitie.

Anti-inflamatoare si sedative: in timp ce musetelul roman este eficient in calmarea disconfortului, furiei si iritarii, in special la copii mici, soiul german, pe de alta parte, este mai eficient la adulti pentru vindecarea inflamatiilor, in special cele din sistemul digestiv si urinar. El reduce, de asemenea, tensiunea arteriala si amelioreaza inflamarea vaselor de sange.

Analgezic si antinevralgic: Are proprietati analgezice si de reduce eficient durerea musculara si articulara, durerile de cap, ale sinusurilor, durerile dentare, leziunile osoase etc. Musetelul, de asemenea, e foarte eficient in dureri severe de nevralgie cauzata de constrictia vaselor de sange din jurul nervilor cranieni si presiunii craniene.

Digestiv si hepatic: Promoveaza secretia de sucuri digestive in stomac si pentru a facilita digestia.De asemenea, ajuta digestia. Asigura o stare buna de sanatate a ficatului si a fluxului adecvat de bila. Creste secretia de acid clorhidric, bila si enzime din stomac, promovand astfel digestia.

Antireumatic: El vindeca disfunctii ale sistemului circulator, stimuleaza circulatia si detoxifierea sangelui de toxine, cum ar fi acidul uric, ajutând astfel la afectiuni cum ar fi reumatismul, artrita, care sunt cauzate de circulatia necorespunzatoare si acumularea de acid uric.

Antispasmodic, relaxant:Calmeaza toate tulburarile nervoase sau hiper-reactii, care duc la convulsii, spasme, nervozitate, pierderea controlului asupra membrelor etc

Cicatrizant si vindecator: Este foarte popular in lumea cosmeticelor, deoarece diminueaza cicatricile, semnele si petele de pe piele si fata (fiind un cicatrizant eficient) si protejeaza, de asemenea, ranile, taieturile si vânataile de la infectare, servind ca un vindecator.

Sudorific si febrifug: El induce transpiratia abundenta (fiind sudorific), eliminând astfel toxinele care provoaca infectii si agenti de racire a corpului in febra, astfel servind ca un febrifug.

Carminativ: Elimina gazele din intestine si stomac si controleaza, de asemenea, formarea de gaze. Acest lucru, de asemenea, ajuta la relaxarea organismului si scaderea tensiunii arteriale.

Tonic: ajuta la tonifierea pielii, muschilor, organelor interne etc
Alte beneficii: Este antialergen, ajuta la vindecarea acneei prin eliminarea toxinelor si de curatarea glandelor sebacee prin transpiratie, curata sistemul urinar si a rinichilor prin cresterea urinarii (fiind diuretic), si detoxifierea sangelui. Ajuta la vindecarea infectiilor virale, cum ar fi oreionul, rujeola, etc Poate fi folosit in apa de gura pentru a tine departe respiratia urat mirositoaere si a elimina infectiile orale. Uleiul de musetel german este un vasoconstrictor.

Precautii: Evitati uleiul de musetele daca sunteti alergici la plantele din familia Asteraceae.
Amestecuri: uleiul de musetel se poate amesteca cu bergamota, salvia, lavanda, iasomia, geranium, grapefruit, arbore de ceai, trandafir, lamaie, lime si ulei de ylang-ylang.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu pentru nenumarate probleme de sanatate