Remediu naturist pentru tuse mai eficient decat siropurile din comert

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 26, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru suc de ananas

Ananasul contine bromelaina, o enzima cu proprietati anti-inflamatorii. Acesta lupta împotriva infectiilor, ucigand bacteriile. Astfel, sucul de ananas proaspat poate suprima tusea de cinci ori mai eficient decat un sirop de tuse conform celor de la curejoy.com.

O cana de suc ​​de ananas contine aproape 50% din necesarul zilnic de vitamina C. Acest nutrient valoros lucreaza pentru a pune în aplicare utilizarea enzimelor vitale în organism ceea ce regleaza metabolismul si conversia de energie.

Sucul de ananas contine, de asemenea, un nivel ridicat de mangan, un mineral care ajuta în special la formarea sanatoasa a tesutului conjunctiv si oaselor. Manganul ajuta la absorbtia calciului, metabolizarea carbohidratilor si a grasimilor.

Bromelaina are si alte efecte, nu doar asupra tractului digestiv. De fapt, bromelaina este adesea cunoscuta ca un anti-inflamator natural pentru artrita. Capsulele avand în compozitie bromelaina sunt unele dintre cele mai populare suplimente din Germania, unde enzima este aprobata pentru tratamentul inflamatiei nasului si a sinusurilor în cazul interventiilor chirurgicale.

Daca aveti una dintre multele tipuri de tuse persistenta si nu este ceva mai grav, cum ar fi pneumonia, puteti opta pentru un suc de ananas în loc de sirop de tuse. Nu doar ca este mai putin costisitor, dar, cel mai important, nu are nici substante chimice toxice si continand în schimb nutrientii care te vor ajuta în lupta cu raceala.


Un pahar de suc de ananas ajuta la calmarea durerii din gat si ajuta organismul sa expulzeze mucusul cu usurinta. Mucusul gros în plamani sau în sinusuri poate cauza spasme aparent fara sfarsit de tuse, stranut si infectii dureroase. Într-un studiu, ale caror rezultate au fost publicate în 2010 în „Der Pharma Chemica", cercetatorii au încercat sa gaseasca tratamente benefice pentru pacientii care au tuberculoza, o boala infectioasa cauzata cel mai des de Mycobacterium tuberculosis. Ei au descoperit ca un amestec de suc ​​de ananas crud, piper, sare si miere administrat pacientilor în fiecare zi a ajutat la dizolvarea mucusului din plamani.

Într-un studiu ulterior, s-a constatat ca extractele de ananas proaspat ar putea reduce mucusul de cinci ori mai rapid decat siropurile de tuse. Pacientii s-au recuperat de 4.8 ori mai rapid si au prezentat o amelioare a tuturor simptomele legate de tuse.

Prin urmare, daca îti poti prepara singur sucul de ananas, este mult mai bun decat orice alt suc cumparat de la farmacie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu naturist pentru tuse mai eficient decat siropurile din comert