Remediu naturist pentru amneziile usoare

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Acizii grasi omega-3 gasiti in uleiul de peste joaca roluri importante in functionarea si dezvoltarea creierului. Exista si pretentii ca uleiul de peste poate imbunatati functia creierului la persoanele cu probleme de memorie, cum ar fi cele cu boala Alzheimer sau alte tulburari cognitive.

Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de dementa si influenteaza functia creierului si calitatea vietii in milioane de adulti varstnici. Gasirea unui supliment care ar putea imbunatati functia creierului in aceasta populatie ar fi o descoperire majora, care ar schimba viata. Din pacate, o revizuire a cercetarii nu a evidentiat dovezi convingatoare ca suplimentele de omega-3 precum uleiul de peste imbunatatesc functia creierului la persoanele cu boala Alzheimer. Pe de alta parte, mai multe studii au sugerat ca administrarea suplimentelor de ulei de peste poate imbunatati functia creierului la persoanele cu mai multe tipuri usoare de afectiuni ale creierului, cum ar fi insuficienta cognitiva usoara (MC) sau declinul cognitiv asociat varstei.

Aceste tipuri de afectiuni nu sunt la fel de severe ca boala Alzheimer, dar ele duc in continuare la pierderea memoriei si, uneori, la alte tipuri de afectare a functiei cerebrale. Un studiu a oferit catre 485 adulti mai in varsta, cu un declin cognitiv legat de varsta, fie 900mg de DHA, fie un placebo in fiecare zi. Dupa 24 de saptamani, cei care au luat DHA au avut rezultate mai bune la testele de memorie si de invatare.

In mod similar, un alt studiu a investigat efectele consumului de 1,8g de omega-3 din suplimente de ulei de peste, timp de 24 de saptamani. Cercetatorii au descoperit imbunatatiri ale functiei cerebrale la persoanele cu MCI, dar nici un beneficiu pentru cei cu boala Alzheimer. Pe baza acestei cercetari, se pare ca suplimentele din ulei de peste pot fi cele mai benefice atunci cand oamenii incep sa le ia in fazele timpurii ale declinului functiei cerebrale. Daca asteptati prea mult timp, uleiul de peste poate avea un beneficiu mai mic pentru creier.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu naturist pentru amneziile usoare