Remediu naturist inedit pentru afectiuni pulmonare

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Din soiurile de trandafiri - Rosa centifolia si Rosa damascena - cu virtuti terapeutice se prepara leacuri eficiente cu efecte tonice, mineralizante, antiseptice si dezinfectante. Preparatele obtinute pentru uz intern - infuzie, otet aromatic, macerat, miere de trandafiri, tinctura - au la baza petale de trandafiri si contin, in principal, ulei eteric si taninuri. Expertii considera ca trandafirul este un remediu excelent pentru boli pulmonare, diverse afectiuni ale aparatului digestiv, cardiace, bucale (afte, stomatite, amigdalite, fisuri ale buzelor) sau oculare. Preparatele din trandafiri sunt renumite pentru eficienta lor.

Otetul aromatic de trandafiri se prepara astfel: Se amesteca 250 g petale proaspete, 150 ml alcool de 70 grade si 1500 ml otet de mere. Ingredientele se lasa la macerat 10 zile, agitand vasul de trei-patru ori pe zi. Apoi, otetul se strecoara printr-un tifon si se pastreaza in sticlute inchise la culoare. Se folosesc cate 10 picaturi amestecate in infuzie de trandafir sau de tei in afectiuni respiratorii, migrene sau in scaderea febrei.

Un aspect important al acestei plante medicinale este subliniat de actiunea apei naturale de trandafiri, care are efecte miraculoase asupra frumusetii. Aceasta are multiple beneficii si este adecvata tuturor tipurilor  de piele. Printre beneficiile sale enumeram: este hidratanta, catifeleaza si tonifica pielea, are proprietati antiinflamatorii, reducand iritatiile pielii, curata porii pielii, are proprietati astringente usoare, de aceea este recomandata dupa tratamentele faciale pentru inchiderea porilor.

Are proprietati antiseptice si antibacteriene, stimuleaza circulatia sangelui la nivelul capilarelor, mentine echilibrul ph-ului pielii, are proprietati cicatrizante, stimuleaza procesul de regenerare al pielii, ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii pielii, are proprietati antioxidante, calmeaza arsurile solare, stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului, intareste radacina firului de par, stimuleaza cresterea acestuia si ajuta la regenerarea parului deteriorat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu naturist inedit pentru afectiuni pulmonare