Remediu la indemana cand esti stresat

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Printre cele mai intalnite semne ale stresului se numara durerile de cap, dificultatatile de concentrare, acneea. Dar stiai ca exista o stransa legatura intre deshidratare si stres? Afla de ce este indicat sa bei apa cand esti stresat. S-a dovedit ca exista o legatura intre apa si stres. Totul are legatura cu glandele suprarenale. Aceste glande mici, localizate in partea superioara a ambilor rinichi, produc hormoni care regleaza sistemul imunitar, metabolismul si alte functii importante ale organismului. Unul dintre acesti hormoni este cortizolul, care iti da energia necesara pentru a lupta cu stresul si cu teama.

Stresul prelungit afecteaza glandele suprarenale, care nu mai functioneaza asa cum ar trebui sa functioneze, sustine medicul Robert Kominiarek din Ohio. Asta inseamna ca se vor produce mai putini hormoni, inclusiv mai putin aldosteron, care are rolul de a regla nivelul fluidelor si electrolitilor din corp.

Cand in corp este mai putin aldosteron, nivelul electrolitilor scade si astfel te deshidratezi. In plus, cand esti deshidratat, creste nivelul cortizolului din corp. Desi nu este neaparat un lucru rau, ar putea deveni o problema in momentul in care corpul nu raspunde mecanismului de autoaparare. Cu alte cuvinte, cand nivelul cortizolului creste, iar tu esti stresat si nu iei masuri, lucrul acesta va atrage dupa sine mai multe probleme. Printre ele se numara depresia si bolile mintale. Practic, esti prins intr-un cerc al stresului si al deshidratarii.

Data viitoare cand te simti coplesit, respira adanc si bea apa. Dupa ce te vei hidrata, nivelul stresului va incepe sa scada. Inda, daca stresul face parte din viata ta de zi cu zi, ar trebui sa iei si alte masutri. Este bine sa gasesti activitati care sa te ajute sa scapi de stres. Poate chiar ar trebui sa ceri ajutorul unui specialist in cazul in care te confrunti deseori cu aceasta problema.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu la indemana cand esti stresat