Remedii utile cand te trezesti cu gatul intepenit

Posted by Alin Marinescu on Friday, March 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pentru ca este vara si multi dintre noi au de suferit de pe urma aerului conditionat, iata care sunt cele mai bune remedii pentru gatul intepenit. Atunci cand ai gatul intepenit simti dureri si intampini dificultati in miscare, mai ales atunci cand incerci sa iti intori gatul intr-o parte. Iata topul celor mai bune remedii!

Exercitiile fizice sunt extrem de benefice atunci cand iti simti gatul intepenit. si asta pentru ca usureaza tensiunea cauzata de muschii tai care sunt incordati si intinsi. Exercitiul cel mai potrivit este sa stai in pozitia de drepti, relaxandu-ti corpul. Apleca capul in fata inspre piept si lasa-l pe spate privind spre tavan. Repeta msicarile timp de trei minute. incheie apoi acest exercitiu rotind usor umerii. inotul este un alt exercitiu relaxant pentru gatul intepenit, dar acesta necesita o suma de bani.

Sarea Epsom este si ea un remediu pentru gatul intepenit. Compusa din sulfat de magneziu, sarea epsom ajuta la diminuarea rigiditatii gatului, regleaza activitatea mai multor enzime din corp si imbunatateste citculatia sangelui, reducand astfel tensiunea musculara si stresul. Adauga doua cani de sare Epsom in cada plina cu apa calda. Api scufunda-te in apa pana la gat timp de 15-20 de minute, de 3 ori pe saptamana. Este important de stiut ca acest remediu trebuie evitat daca ai probleme la rinichi sau diabet.

Masajul usor este un remediu placut pentru gatul intepenit si asta pentru ca imbunatateste circulatia sanguina si reduce rigiditatea.

Otetul de mere. Acesta contine antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii, care ajuta la tratarea gatului intepenit. Plusul acestui remediu este acela ca previne intinderile musculare si trateaza durerea cauzata de deficitul de nutrienti din organism. Pune pe un servetel de hartie otet de mere si aplica o compresa pe zona afectata, lasand-o sa actioneze timp de cateva ore. Foloseste acest remediu de doua ori pe zi, pana atunci cand te vei simti mai bine.
Uleiul de menta. Acest ulei contine mentol, ce reduce rigiditatea muschilor gatului, avand proprietati analgezice, ce reduc durerea si starea de disconfort. Poti incalzi doua linguri de ulei de masline pret de cateva secunde, apoi adauga cateva picaturi de ulei esential de menta si maseaza-ti gatul intepenit cu acest amestec de doua ori pe zi, timp de cateva zile la rand. Atentie insa, uleiul de menta este contraindicat in cazul persoanelor cu pielea sensibila si a copiilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii utile cand te trezesti cu gatul intepenit