Remedii pentru balonare: lămâia, ghimbirul şi muşeţelul te ajută să scapi de disconfortul abdominal

Posted by admin. on Wednesday, April 15, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Masa îmbelşugată de Paşte, cu ouă, friptură de miel şi cozonac, vine deseori la pachet cu neplăceri digestive, mai ales dacă ai făcut exces de bunătăţi şi nu prea obişnuieşti să faci mişcare. Balonarea este principala problemă de care ne plângem în această perioadă de festin culinar. Iată cum o putem combate fără ajutorul medicamentelor.

Apa caldă cu lămâie

Acidul citric din lămâie descompune alimentele din stomac iar apa caldă ajută la eliminarea toxinelor. Adaugă sucul obţinut prin stoarcerea unei lămâi într-o cană cu apă caldă şi un praf de sare şi bea fără să stai pe gânduri. Gustul este plăcut iar efectul anti-balonare se va simţi în cel mai scurt timp.

Ghimbir proaspăt sau sub formă de ceai

Ghimbirul are în compoziţie substanţe care reduc inflamaţiile intestinale, ameliorând astfel balonarea, constipaţia sau flatulenţa. Îl poţi adăuga proaspăt, în mâncărurile tale preferate, sau poţi să îl consumi sub formă de ceai fierbinte. Dacă te deranjează gustul său uşor înţepător, adaugă o linguriţă cu miere.

Ceai din seminţe de fenicul

Seminţele de fenicul au proprietăţi anti-microbiene şi diuretice, ajută la relaxarea spasmelor musculaturii stomacului şi astfel la îmbunătăţirea digestiei. Fă-ţi un ceai din seminţe de fenicul zdrobite şi bea de două ori pe zi câte o cană..

Menta uşurează digestia

Mentolul, uleiul volatil conţinut de mentă, acţionează ca un pansament pentru sistemul digestiv, acesta ajutând la echilibrarea secreţiei de sucuri biliare. Nu te rezuma doar la ceaiul de mentă, ci adaugă frunze proaspete sau uscate şi în mâncărurile preferate sau chiar în deserturi. Menta reduce contracţiile musculare care provoacă gaze şi balonare şi are, în acelaşi timp, o uşoară acţiune antifermentativă, fiind recomandată şi în caz de toxinfecţie alimentară.

Ceai de muşeţel

Efectul calmant al ceaiului de muşeţel ameliorează balonarea şi reduce gazele intestinale, iar proprietăţile sale antiseptice şi antispastice elimină iritaţia intestinelor. De asemenea, ceaiul de muşeţel este ideal şi pentru persoanele care suferă de arsuri stomacale.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: balonare  ceai ghimbir  menta  musetel  lamaie  fenicul