Remedii pentru articulații dureroase

Posted by admin. on Tuesday, March 3, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Durerile articulare se numără printre problemele de sănătate care nu ne ocolesc indiferent de vârstă. Important de știut este că nu doar medicamentele împotriva durerii aduc beneficii în acest caz, ci și remediile la care apelau bunicii.

Decoctul de ceapă, calmant natural

De nelipsit din bucătărie, ceapa nu este doar ingredientul ce dă un gust aparte mâncărurilor, ci și un ajutor împotriva durerilor articulare. Acestea se pot ameliora cu ajutorul cataplasmelor cu ceapă: toci leguma, o pui între două bucăți de tifon, apoi aplici pe locul dureros și ții câteva ore. Un bun calmant pentru durerile de articulații este și decoctul din ceapă. Tai trei-patru cepe necurățate, apoi le fierbi într-un litru de apă, timp de 15 minute. Consumi câte un pahar de decoct de două ori pe zi: dimineața și seara, înainte de culcare.  

Măcrișul alungă durerea

Un alt remediu ce și-a dovedit eficiența de-a lungul timpul în cazul durerilor articulare este măcrișul (cunoscut și sub numele de trifoi acru). Preparatele obținute din rădăcină și din planta proaspătă ajută nu numai la reducerea inflamației articulare, ci și la calmarea sâcâitoarelor dureri. Prepari infuzia din 10 g de plantă la jumătate de litru de apă clocotită. Lași vasul acoperit 8-10 minute, apoi strecori și bei cantitatea pe tot parcursul zilei. Un bun aliat împotriva durerilor de articulații este și decoctul din măcriș: fierbi 30 g de plantă într-un litru de apă până când mai rămâne jumătate din cantitate. Bei câte două-trei căni de decoct pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Băile cu plante, de ajutor

O bună modalitate prin care poți scăpa de durerile de articulații este să apelezi la băile calde cu infuzii sau decocturi din plante. Acestea ajută nu numai la îmbunătățirea circulației sângelui, ci și la reducerea durerilor. Pui 1,5 kg de flori de fân în 5 l de apă și fierbi jumătate de oră. Adaugi amestecul în apa de baie și stai în cadă 15-20 de minute. Repetă tratamentul o dată la două zile. Un bun calmant natural este și baia cu infuzie de frasin. Prepari remediul din 500 g de frunze de frasin  la 5 l de apă fierbinte (lași vasul acoperit 20 de minute), apoi strecori și torni infuzia în apa de baie. 

Alte leacuri eficiente

-          consumi câte două-trei linguri de drojdie de bere pe zi, timp de 10 zile;
-         amesteci două lingurițe de oțet de mere cu 100 ml de apă și două lingurițe de miere. Bei câte două-trei căni pe zi, timp de trei săptămâni;
-         faci masaj în locul dureros cu amestecul dintre 200 ml de ulei de măsline și o căpățână de usturoi dată prin răzătoarea mică.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: articulatii dureroase  remedii naturiste  bai plante  leacuri eficiente dureri  leacuri naturale