Remedii pe bază de TUIA care "spulberă” durerile de genunchi

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Durerile de genunchi ne afectează pe toţi, însă acestea sunt mai frecvente la femei, îndeosebi în cazul celor care au trecut de vârsta de 40 de ani.

Una dintre formele reumatimului degenerativ, gonartroza are cauze multiple, de la dereglări la nivel metabolic şi hormonal, la tot felul de traumatisme. Dereglările la nivel hormonal ce apar la menopauză (insuficienţă ovariană) fac ca femeile ajunse la această etapă a vieţii să fie predispuse la gonartroză. Suferinzii de diabet, gută precum şi obezii se confruntă cu aceeaşi problemă.
 
Boala se manifestă prin umflarea articulaţiei şi prin durere violentă, care de obicei este mult mai puternică atunci când bolanvul merge sau depune efort.
 
Repausul are un efect benefic, calmând durerea, la fel ca şi administrarea medicamentelor cu efect antiinflamator sau masarea zonei cu unguente. Însă, există câteva reţete naturiste pe bază de tuia care, pe lângă efectul de calmare a durerii, contribuie în mod activ la remedierea problemei.

1. Amestec pe bază de tuia pentu gonartroză
 
Într-o sticlă cu gura largă sau într-un borcan se amestecă următoarele ingrediente: fructe de tuia până la jumătate, iar cealaltă jumătate se umple cu sare grunjoasă. La final, se toarnă 1/2 litru de spirt medicinal şi se agită bine. Acest amestec se păstrează la loc răcoros şi întunecos timp de o lună, agitându-se în fiecare zi. Se formează o soluţie consistentă, care se aplică pe genunchi, sub formă de compresă, până se umple recipientul. Se face o pauză de o săptămână şi se repetă tratamentul.

2. Unguent pe bază de tuia pentru gonartroză

Ingrediente: 7 linguri de unt, 2 linguri de tuia tocată mărunt, o linguriţă răşină, o linguriţă de miere zaharisită, o linguriţă de ceară de albine. 
Se pune untul la topit într-un vas la flacără mică, până ce se lichefiază. Se adaugă cele două linguri de tuia, apoi răşina şi ceara. Ingredientele se lasă pe foc vreme de 10 minute, amestecându-se întruna, după care se stinge focul şi se lasă vasul să se răcească. Cât mai este cald, preparatul se filtrează printr-o strecurătoare şi se toarnă într-un borcan, care va fi închis şi lăsat în frigider, unde se poate păstra maximum trei luni.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii pe bază de tuia care "spulberă” durerile de genunchi