Remedii naturiste pentru răceală și gripă

Posted by admin. on Thursday, January 22, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Îţi prezentăm câteva remedii naturiste te vor pune pe picioare în cât mai scurt timp. Iată ce este recomandat să faci și să consumi.

Răceala și gripa, aceste probleme ale sezonului rece, în special, ne supără și câteodată ne țin chiar în pat pentru 2-3 zile. Nu trebuie să fim prea speriați de acest lucru, deoarece organismul nostru își întărește rețeaua de anticorpi și fortifică astfel sistemul imunitar. Cert este că vreme de 7 zile, cu aproximație, nu mai suntem noi, avem o stare de moleșeală și forțele noastre sunt foarte slăbite.

Remediile naturiste pentru răceală și gripă vă vor face să vă simțiți mult mai bine, fără să luați medicamente, care de multe ori nu stopează cauza, ci doar simptomele, putând apărea efecte secundare.

Câteva remedii naturiste te vor pune pe picioare în cât mai scurt timp. Iată ce este recomandat să faci și să consumi.

Remedii naturiste pentru răceala şi gripă. Mai întâi, odihneşte-te cât poţi de bine

Încearcă să te odihnești mai mult, prin somn corpul se odihnește, iar anticorpii se luptă cu viroza, deci păstrează energia pentru a putea să îți revii mai repede. Nu face prea mult efort fizic și nu te îmbrăca gros, deoarece răceala iese prin transpirație și în contact cu puțin curent te poți simți și mai rău.

Vitamina C, fie că iei pastile sau fructe bogate în vitamina C să nu lipsească mai ales în primele zile de gripă. Durata răcelii se scurtează semnificativ când iei doze mari de vitamina C.

Încearcă să nu iei medicamente, chiar dacă știi că te vor face să te simți mai bine, ele de multe ori slăbesc sistemul imunitar, mai ales antibioticele.

Remediile naturiste în tratarea răcelii și gripei nu numai că te vor ajuta să scapi mai ușor de simptomele neplăcute, dar chiar îți vor întări organismul. Așadar, chiar dacă vi se pare greu, este bine să folosiți cât mai mult usturoi și ceapă, ele conțin substanțe antivirale și antibacteriene foarte puternice. Poți face un cocktail cu usturoi strivit și miere și să consumi cât poți de des. Sucul de ceapă se poate consuma și cu zahăr. După ce veți consuma o zi aceste două invenții antigripale ale naturii vă veți simți mult mai bine.

De asemenea băile fierbinți urmate de frecție cu spirt, oțet sau palincă sunt extrem de benefice. După frecție înveliți-vă bine și stați acolo cel puțin jumătate de oră, ca să transpirați bine. Răceala iese cel mai bine așa, veți vedea că durerile de cap și de oase date de gripă vor dispărea după aceea.

Remedii naturiste pentru răceala şi gripă - alimente bune, alimente rele

Lămâia nu trebuie să lipsească din tratamentul naturist al răcelii și gripei. Puteți face ceai, puteți pune în suc de fructe, care este la fel de esențial ca alimentație în răceli.

Este bine să nu mâncați prea consistent, adică reduceți consumul de carne, lactate sau alimente bogate în amidon. Acestea în loc să vă ajute, vor hrăni microbii din organism, iar răceala sau gripa pot dura mai mult.

Sucul de legume proaspete, în care să adăugați cantități mari de pătrunjel proaspăt este foarte important. De asemenea puteți face ceai de pătrunjel, acesta conține multă vitamina C și ajută la ameliorarea stărilor de gripă.

Mierea, polenul și lăptișorul de matcă sunt foarte bogate în vitamine care vă ajută să vă reveniți mai repede. Ar fi bine să consumați fagurele, este foarte bun atunci când aveți dureri mari în gât.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: raceala si gripa  remedii naturiste  viroza