Remedii naturiste pentru problemele tiroidei

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tiroida

In spatele unor probleme precum oboseala cronica, exfolierea unghiilor sau caderea parului se poate ascunde o problema grava de sanatate.

Tiroida este una dintre cele mai importante ale corpului, iar atunci cand nu functioneaza corespunzator, pot aparea multe probleme de sanatate. Multe femei care au ajuns la doctor din cauza problemelor cu glanda tiroida s-au plans ca se simt tot timpul obosite, parul le cade, au probleme cu somnul, iar unghiile le sunt exfoliate. Un studiu ingrijorator estimeaza ca 1 din 8 femei vor dezvolta probleme cu glanda tiroida de-a lungul vietii. Dereglarile legate de glanda tiroida afecteaza de 7 ori mai multe femei decat barbati. Acest lucru se intampla deoarece tiroida este in stransa legatura cu ovarele, iar atunci cand nivelul estrogenului este in crestere, activitatea acestei glande depaseste normalul. Fluctuatiile hormonale au un mare impact asupra tiroidei.

Tulburarile glandei tiroide au un impact foarte mare asupra nivelului de energie si a starii de spirit.  Hipotiroidismul te face sa te simti obosita, lenta si deprimata. Hipertiroidismul poate cauza anxietate, probleme de somn, neliniste si iritabilitate. Daca suspectezi probleme ale glandei tiroide, cum ar fi hipertiroidismul sau hipotiroidismul, iti recomandam sa mergi cat mai repede la medic. Exista cateva remedii naturiste care te pot ajuta in atenuarea problemelor cu tiroida.

Remedii naturiste pentru probleme cu tiroida

Pentru Hipertiroidism

Fa un decoct din radacina de patrunjel. Ai nevoie de 50 de grame de radacina, pe care o vei pune la fiert intr-un litru de apa pentru circa 20 de minute. Decoctul poate fi indulcit cu miere naturala. Sucul proaspat de telina te ajuta in atenuarea simptomelor hipertiroidismului. Bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate 100 ml din acest suc natural. Roinita este o planta foarte buna in tratarea tulburarilor acestei glande. Se administreaza cate un litru de infuzie de roinita de cate 3-4 ori pe zi. Cura poate dura 2 luni, cu doua saptamani de pauza. Spirulina, ginsengul siberian si uleiul gras obtinut din luminita de seara regleaza, de asemenea, functionarea tiroidei. Pe acestea le gasiti sub forma de suplimente alimentare.

Pentru Hipotiroidism

Coada soricelului si cretisoara fac minuni in aceasta afectiune. Poti prepara o amestec din parti egale din cele doua plante, cu cate o lingurita din fiecare la o cana de apa. Consuma cate doua cani pe zi, seara si dimineata, cu 30 de minute inainte de masa. Gargara cu infuzie de sanziene – Opareste o lingurita de sanziene la 250 de ml de apa, apoi lasa infuzia obtinuta sa se aseze. Gargara se face cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa. Poti face acest lucru si de 5-6 ori pe zi. Inlocuieste cafeaua de dimineata cu o bautura facuta din jumatate de litru de apa amestecata cu 6 linguri de otet de mere si miere poliflora. Argila este buna in tratarea hipotiroidiei. Se pun patru linguri de argila in 400 de ml de apa, apoi le lasa peste noapte. Dimineata se amesteca si se consuma pe parcursul zilei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturiste pentru problemele tiroidei