Remedii naturiste pentru laringita

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Remedii naturiste pentru laringita

Chiar daca este inca vara, o inghetata consumata in graba sau un concert la care ai cantat foarte tare pot favoriza aparitia laringitei. Aceasta este o inflamatie a laringelui, care determina vocea sa devina disonanta sau ragusita sau chiar sa dispara complet.
Laringita poate fi acuta ( de scurta durata) sau cronica (de lunga durata), insa cel mai adesea, nu dureaza mai mult de doua saptamani.

Laringita acuta poate fi cauzata de o infectie virala sau bacteriana sau de suprasolicitatea vocii. Laringita cronica poate fi cauzata de reflux gastro-esofagian, de substante  iritante, cum ar fi fumul sau alergeni, sinuzita cronica, consumul  excesiv de alcool sau fumatul, printre altele.

Cand aveti laringita din cauza tipatului, vorbitului mult sau din cauza  cantatului,  cheia vindecarii acesteia este repausul vocal. Incercati sa nu vorbiti si in nici un caz  sa nu soptiti. Vorbitul in soapta pune si mai multa  presiune pe corzile vocale decat vorbitul normal. Ai grija sa stai hidratat, consuma cat mai multe lichide, renunta la alcool, cofeina si tigari si poti urma cateva remedii naturiste.

Gargara cu sare
Puneti intr-un pahar cu apa jumatate de lingurita de sare si amestecati. Medicii de la Universitatea din Maryland Medical Center recomanda ca pe tot parcursul zilei sa se faca gargara in gat cu apa cu sarea dizolvata. Acestia avertizeaza insa ca nu trebuie totusi exagerat, pentru ca acest lucru ar putea sa-ti irite si mai tare gatul.

Mierea
Se adauga o lingurita de miere la o cana de ceai cald. Mierea este adesea folosita pentru a reduce inflamarea si poate ajuta si la calmarea laringitei. Cantaretii sau translatorii, oamenii care isi folosesc de obicei foarte mult vocea, obisnuiesc sa inghita mierea cu un strop de suc de lamaie, insa unii medicii spun ca din cauza ca lamaia e acida ar putea totusi irita si mai tare gatul, de aceea este de preferat ca aceasta sa fie folosita in ceaiuri.

Anason
Se prepara un ceai dintr-o lingurita de fructe la 300 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 20 de minute, iar cantitatea se bea in trei reprize, inainte de masa, timp de 10 zile si se repeta de cate ori este nevoie

Nalba-mare
Se face infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 8 minute si se beau 2 cani pe zi. Nalba-mare se poate pune si la macerat. Se pune o lingurita de radacina la 250 ml de apa si se lasa la macerat patru ore, dupa care se adauga un gram de bicarbonat de sodiu farmaceutic si se bea treptat, pe parcursul unei zile, timp de 5 zile pe luna. Se repeta de cate ori este nevoie.

Ghimbir
Ghimbirul  proaspat poate ajuta la calmarea membranelor  mucoase inflamate ale laringelui. Doctorul David J. Hufford din cadrul Departamentului Medical al Universitatii de stat din Pennsylvania  sugereaza ca pentru  ameliorarea simptomelor laringintei  se poate bea o ceasca de ceai de ghimbir sau se poate lua  ghimbir confiat pentru supt.
Hufford  spune ca pentru a prepara ceaiul se taie o bucata de 3 cm de radacina de ghimbir proaspat in felii subtiri si se pune intr-un litru de apa clocotita. Se acopera oala si se fierbe pe cel mai mic ochi,  timp de 30 de minute. Se mai lasa la racit cel putin 30 de minute, se strecoara si se bea jumatate de cana sau una intreaga de trei pana la cinci ori pe zi. indulceste cu miere de albine, daca este necesar.

Sursa:libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturiste pentru laringita