Remedii naturiste pentru disfunctii tiroidiene

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 26, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru tiroida

Daca aveti probleme cu tiroida, inainte de a incepe un tratament naturist, consultati-va si cu medicul. Iata cateva remedii pentru disfunctii tiroidiene:

1. Pentru orice afectiune a glandei tiroide: 3 linguri ace de pin (faramitate), 2 linguri fructe de macies faramitate, 4 linguri coji de ceapa si 2 linguri frunze de zmeura. Seara se pune compozitia in termos si se toarna peste ea 1 litru de apa clocotita. Dimineata strecurati.
Beti la inceput cate 0,5 litri pe zi in loc de apa, crescand treptat doza pana la un litru pe zi. Acest ceai are un puternic efect detoxifiant si antiinflamator. Pentru obtinerea unui efect vizibil se bea de la 3 la 6 luni.

2. Umflarea glandei tiroide: primavara devreme taiati 100 grame ramurele de visin cu muguri, fierbetii 30 minute in 0,5 litri de apa si beti cate 1 lingura de 3 ori pe zi inainte de masa cu 30 min.

3. Gusa toxica: se foloseste cu succes planta denumita cervana (Lycopus europaeus). Peste o ligurita planta uscata se toarna 1 pahar de apa clocotita, se lasa la infuzat 2 ore si se strecoara. Se bea 1/2 pahar de 4 ori pe zi cu 30 minute inainte de masa. Acest remediu se recomanda daca boala decurge cu simptome de insomnie, neliniste, stare de anxietate, tahicardie.
Contraindicatii: cervana nu trebuie utilizata in caz de hipotiroidism, sarcina si perioadele in care se alapteaza.

4. Tiroidita cauzata de expunerea la radiatii: beti in fiecare dimineata ceai verde chinezesc. Pentru ca efectul terapeutic sa fie accentuat infuzati ceaiul astfel: peste 1 lingura nu prea plina de ceai verde toarna apa clocotita de la inaltime - la inceput umpleti cana doar 1/3, asteptati 1 minut si adagati apa ca sa fie 2/3 din cana plina, iar peste inca 1 minut umpleti cana.
Puneti peste cana o farfurie si acoperiti-o cu un prosop, se lasa 3 minute. Se strecoara. Beti ceaiul verde imediat dupa ce il strecurati. Nu se adauga nici apa, nici zahar. Se poate de adaugat putina miere, cand s-a mai racit.
Ceaiul verde contine o multime de substante folositoare, care curata organismul de toxine si radicali liberi, dar si de radiatie.

5. Boala Basedow: se iau 2 parti urzica (urtica dioica), 2 parti radacina de lemn dulce, 1 parte frunze de nuc si 1 parte radacina de valeriana. Din acest amestec se iau 2 linguri peste care se toarna 0,5 litri de apa si se fierbe 2 minute la foc mic, dupa care se infuzeaza 12 ore. Se bea toata ziua cate putin, cu inghitituri mici, ca sa aiba efect terapeutic mai puternic.
Este important de retinut ca in cazul bolii Basedow se interzice fumatul, consumul de alcool si orice alt iritant al sistemului nervos.

6. Hipotiroidie: se ia de 2-3 ori pe zi, inainte de masa, varza de mare sub forma de praf, cate 0,5-1 lingurita, si se bea cu o cantitate suficienta de apa. Durata tratamentului- 30 zile.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament naturist  gusa toxica  boala basedow  hipotiroidie  stiri din sanatate