Remedii naturiste pentru degeraturi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 15, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru degeraturi

Petalele de trandafir sunt recomandate pentru îngrijirea pielii uscate, sensibile şi crăpate. Acest remediu este de mare ajutor şi în caz de degerături. Descoperă şi alte remedii naturiste pentru degerături.

Mâinile sunt cele mai expuse la frig şi chiar degerături. Dacă din cauza frigului, pielea se înroşeşte, devine uscată şi în cel mai rău caz se crapă, în schimb, degerăturile se soldează cu leziuni care sunt mai mult decât probleme estetice. Dacă nu sunt tratate corect, degerăturile se pot agrava. În stadii grave, pielea se necrozează şi se poate ajunge la amputaţie. De aceea, este foarte important să te prezinţi la medic atunci când te confrunţi cu degerături. În cazul leziunilor minore, după consultul medical, poţi încerca şi unele remedii naturiste pentru degerături şi creme pe care le poţi prepara acasă. Aceste tratamente pot ajuta şi la calmarea mâncărimilor, roşeţii şi vindecarea crăpăturilor.

Remedii naturiste pentru degerături: băi alternative
Băile alternative se numără printre cele mai bune metode de îmbunătăţire a circulaţiei sangvine la nivelul mâinilor. Procedura este foarte simplă şi constă în alternarea cald-rece. Ai nevoie de două vase pentru apă: în cel cu apă rece trebuie să ţii mâinile 15 secunde, iar în cel cu apă caldă – 30 de secunde. Trebuie să repeţi totul pe durata a 5 minute, având grijă ca la final să fie apă caldă. După ce îţi usuci bine mâinile cu un prosop moale, poţi aplica una dintre cremele prezentate mai jos.

Remedii naturiste pentru degerături: loţiune din petale de trandafir
În categoria remediilor naturiste pentru degerături se află o loţiune pe bază de petale de trandafir şi lămâie. Iată cum se prepară: în 30 de mililitri de ulei de măsline lasă la macerat timp de o săptămână 20 de grame de petale de trandafir şi zeama de la o lămâie. Filtrează maceratul şi păstrează-l într-un recipient din sticlă, într-un loc răcoros şi ferit de lumină. Loţiunea se aplică de două ori pe zi pe zona care trebuie tratată.

Remedii naturiste pentru degerături: gel de aloe vera
Aloe vera vindecă degerăturile mult mai rapid ecât tratamentele obişnuite datorită substanţelor asemănătoare cortizoizilor şi acidului salicilic din compoziţia plantei. Acest remediu naturist pentru degerături se prepară din aloe vera şi ulei de trandafir, în părţi egale. Cele două ingrediente naturale au proprietăţi cicatrizante, nutritive şi regeneratoare pentru piele. Acest gel poate fi utilizat şi pentru prevenirea crăpăturilor apărute ca urmare a expunerii la frig.

Remedii naturiste pentru degerături: pulbere de ghimbir
Pentru a creşte rezistenţa la frig şi pentru a preveni apariţia degerăturilor utilizează următoarea loţiune: amestecă două linguriţe de ulei de floarea-soarelui cu o linguriţă de pulbere de ghimbir. Cu acest preparat masează zonele expuse ale pielii.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: degeraturi  maini  picioare  remedii maini  remedii naturiste pentru degeraturi  piele  ingrijirea pielii  stiri din sanatate