Remedii naturiste pentru alergii

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

20% din populatie este afectata de rinita alergica, 6% are cel putin o alergie alimentara, iar aproape 20% au dermatite atopice la un moment dat. Alergiile reprezinta reactii ale sistemului imunitar al organismului la substante inofensive in mod normal, precum alimente, polenuri sau acarienii din praf. in timp ce pentru majoritatea oamenilor acestea nu reprezinta nici o problema, sistemul imunitar al persoanelor alergice le identifica drept o amenintare. Indiferent de tipul de alergie pe care il ai, daca te-ai saturat de tratamentul medicamentos traditional, poti incerca varianta naturista , a uleiurilor esentiale pe care ti le prezentam astazi. Acestea reduc inflamatia, intaresc sistemului imunitar si decongestioneaza sinusurile.

Uleiul de lavanda. Acest ulei esential poseda proprietati antiinflamatoare puternice si este un antihistaminic natural, asa ca este ideal pentru tinerea sub control a alergiilor. La primele simptome alergice, incalzeste intre palme cateva picaturi de ulei si inhaleaza apoi adanc vaporii degajati. in sezonul alergiilor, ia la tine mereu cateva bucatele de vata imbibate in acest ulei concentrat. Uleiul de busuioc. Proprietatile antiinflamatorii ale uleiului esential de busuioc inlatura eficient alergiile si trateaza durerile, oboseala si inflamatiile. Acest ulei este si un puternic antimicrobian, fiind de folos si pentru gestionarea problemelor de astm de natura microbiana. Pentru calmarea inflamatie, adauga o picatura de ulei de ulei de busuioc la mancarea gatita. Ca sa-ti intaresti imunitatea, combina-l cu o cantitate egala de ulei de cocos si frectioneaza-te cu el pe piept, pe spate, pe ceafa si pe tample. 

Uleiul de lamaie. Sprijina functionarea sistemului limfatic si protejeaza corpul de boli respiratorii, intarind imunitatea si impiedicand inmultirea bacteriilor. Parfumeaza cu el aerul din casa folosind o candela pentru aromoterapie. Alternativ, poti chiar bea ulei de lamaie diluat in apa (1-2 picaturi la un pahar) ca sa refaci echilibrul pH-ului corpului. Ca sa dezinfectezi draperiile, asternuturile, covoarele si mobila, adauga o cantitate mica de ulei la detergentul domestic obisnuit. Uleiul de menta. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul European de Cercetare Medicala, uleiul esential de menta poseda efecte antiinflamatorii puternice care alina simptomele afectiunilor inflamatorii cronice precum rinita alergica si astmul bronsic. Actioneaza precum un expectorant puternic si, astfel, calmeaza alergiile, sinuzita si tusea. Pentru desfundarea si decongestionarea sinusurilor si a gatului, toarna cateva picaturi intr-o candela pentru aromoterapie si lasa vaporii sa se imprastie prin toate incaperile casei. Ca sa calmezi inflamatiile mai incapatanate, bea un pahar cu apa in care ai dizolvat 1-2 picaturi de ulei.

Uleiul din arbore de ceai. Acest ulei esential este foarte puternic impotriva alergogenilor aeropurtati. imprastie vaporii in aerul ambiental ca sa scapi de mucegaiul si organismele fungice aeropurtate. Proprietatile sale antiseptice si antiinflamatorii calmeaza inclusiv iritatiile pielii. Aplica-l direct pe piele cu ajutorul unui tampon de vata ca sa vindeci pruritul si alergiile cutanate. Daca ai pielea foarte sensibila, dilueaza-l intai cu un ulei purtator precum uleiul de cocos.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturiste pentru alergii