Remedii naturiste pentru acnee

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru acnee

Pentru a obtine efectele dorite este important sa folosim uleiuri esentiale si nu produse cosmetice care contin esente de plante sau inlocuitori ai acestora. Chiar daca este mult mai usor sa cumperi astfel de produse, femeia moderna va spune nu substantelor toxice si va incerca sa prepare singura produse cosmetice naturale avand ca baza plante, fructe si legume usor de cultivat sau de procurat. 

Acnee
Acneea este cauzata de probleme hormonale, deficiente de vitamine, de un regim alimentar neadecvat sau chiar de stress. Iata cateva uleiuri esentaile si plante care ajuta la prevenirea si la tratarea acneei.

Aloe Vera
Seva de aloe vera hidateaza pielea, fiind recomandata in cazul tratarii arsurilor. Cremele cu aloe vera protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete, fiind recomandate inaintea expunerii indelungate la soare.

Ienupar
Din ienupar poate fi preparat un ceai aromatic care curata si tonifica pielea. Fructele ienuparului trebuie recoltate toamna devreme si puse la uscat. Din ele se prepara ceai, adaugand aproximativ o lingurita de fructe uscate la o cana de apa fierbinte. Se lasa 20 de minute dupa care se aplica pe piele sub forma de comprese. Ienuparul stimuleaza circulatia sangelui si dezinfecteaza ranile fiind recomandat pentru tratarea deramtitei, a eczemelor si a psoriazisului.

Suc de lamaie
Sucul de lamaie aplicat direct pe zona afectata de acnee da rezultate dar poate usca pielea, asadar este recomandat sa se foloseasca in amestec cu seva de aloe vera sau cu infuzie de calendula care se prepara fierband 100 grame de muguri proaspat culesi de calendula in 300 ml lapte.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturiste pentru acnee