Remedii naturale pentru cicatrizarea rapida a ranilor

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 24, 2016
Imagini pentru tataneasa

Fie că te-ai tăiat sau ai avut o arsură, trebuie să ai grijă ca rana să se cicatrizeze rapid, dar și să nu rămâi cu semne urâte. Iată câteva remedii naturale recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor care ajută la cicatrizarea rapidă a rănilor.

Troscotul și tătăneasa grăbesc cicatrizarea

Cercetările efectuate în țara noastră și în alte țări au evidențiat faptul că alantoina pe care o conține tătăneasa are acțiune antiinflamatoare și cicatrizantă. Se face un decoct doar pentru uz extern din patru-cinci lingurițe de rădăcină la o cană cu apă, care poate fi folosit pentru comprese. Tinctura se prepară din 10 g de rădăcini la 100 ml alcool de 70 º puse la macerat timp de opt zile, după care se strecoară și se depozitează în sticluțe închise la culoare. Se folosește diluată cu apă fiartă și răcită. Troscotul are și el proprietăți antiinflamatoare, astringente și cicatrizante. Aplicat extern, sucul proaspăt de troscot este un excelent remediu în tratarea rănilor și a bolilor de piele.

„Rostopasca mai este cunoscută și sub denumirea populară de «iarbă de negi» sau «negelariță». Extractele din această plantă au efecte remarcabile asupra unui număr mare de germeni patogeni. Sucul galben proaspăt pe care îl obțineți prin ruperea tulpinii se aplică direct pe negi șapte zile consecutiv. Un alt leac pentru această problemă este isopul, plantă cu miros aromat plăcut. Se poate folosi, extern, apa în care au fost turnate două-trei picături de ulei esențial de isop sau poți să faci baie caldă (temperatura 37-38 °C) și adaugi în apă cinci-zece picături de ulei esențial de isop ca atare sau amestecat cu o lingură de lapte, miere sau sare de masă. Procedura durează 15 minute.”

sursa: libertateapentrufemei.ro


Tags: remedii naturale pentru cicatrizarea rapida a ranilor