Imagini pentru gutui

Gutuile, pe lângă faptul că sunt niște fructe extrem de gustoase și de aromate, pot fi folosite și ca tratamente naturiste în numeroase afecțiuni.

Nectarul de gutui previne hepatita
Coaja acestor fructe este recunoscută pentru faptul că are în compoziție substanțe antivirale. Acestea au rolul de a împiedica dezvoltarea microorganismelor care declanșează hepatitele de tip A, B și C.
De aceea, nectarul de gutui ar trebui să fie nelipsit din alimentația ta. Iată cum se prepară nectarul de gutui: în blender se pun 1,5 litri de apă și 3 gutui cu coajă, tăiate bucăți. Se adaugă și 2-3 linguri de miere. Preparatul obținut se consumă pe parcursul întregii zile.

Sucul de gutui vindecă pancreatita                                       
Sucul de gutui este un excelent tratament naturist în pancreatite, indigestii și stări puternice de greață. Sucul se prepară extrem de simplu: bagi la blendăr acest fruct, iar zeama obținută se bea.
În cazurile cu afecțiunile deja menționate, este indicat să se bea câte 125 de ml de suc de gutui (cam jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Pentru pancreatită, se va urma o cură cu suc de gutui timp de 3 săptămâni.

Gutuile, excelente în numeroase tipuri de cancer
Atât gutuile crude, cât și nectarul preparat din aceste fructe, sunt excelente tratamente naturiste în mai multe tipuri de cancer, dar mai ales în cancerul de colon. Vitamina B17, conținută din plin de gutui, distruge celulele maligne (dar nu le afectează pe cele sănătoase).

Te scapă de hemoroizi
Gutuile te pot ajuta să scapi și de hemoroizi. În acest scop, trebuie să mănânci o gutuie dimineața și una seara (cu tot cu coajă).

Sursa:   www.clicksanatate.ro