Remedii naturale care diminuează febra și durerea

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lemn dulce

Simptomele bolilor reumatice și respiratorii pot fi alungate cu leacuri din plante, nu doar cu medicamente ca ibuprofenul.

Lemnul dulce crește imunitatea la boli respiratorii

Contra bolilor respiratorii, pulberea de lemn dulce este cel mai bun tratament pentru care n-ai nevoie de rețetă. În sezonul rece, când te confrunți cu răceala, gripa sau atunci când observi că sunt multe cazuri de boli respiratorii la cunoscuții tăi, urmează o cură de 2 săptămâni. Iei câte o jumătate de linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi.
Pulberea se găsește în magazinele cu produse naturiste sub formă de capsule. Ia câte 1-3 pe zi pentru a profita de proprietățile antimicrobiene ale plantei.

Atenție!

Evită leacurile cu lemn dulce dacă ai diabet de tip 2 sau hipertensiune!

Ardeiul iute și ghimbirul acționează ca antiinflamatoare

În timpul iernii, adaugă în mâncăruri și salate ardei iute sau ghimbir. Ambele combat inflamațiile și alungă durerile reumatice. Aplicat local, sub formă de unguent, ardeiul iute este cea mai bună alegere contra durerilor reumatice.
Extern, se poate folosi și ghimbirul, pentru a combate simptomele artritei, sindromul de tunel carpian. Se pun cataplasme cu pulbere de ghimbir. Peste ea pui puțină apă pentru a rezulta o pastă. Îmbibi o bucată de pânză sau de tifon în pastă și o aplici pe zona dureroasă.

Arnica alungă durerile musculare

Datorită proprietăților antiinflamatoare și analgezice, arnica este folosită pentru a combate durerea fie că este localizată la nivelul musculaturii, fie că este cauzată de reumatism. O poți folosi sub formă de comprese cu infuzie.
Ceaiul îl prepari dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Îmbibi o compresă cu acest ceai și o aplici pe zona afectată. Și unguentul cu arnică este o soluție eficientă.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturale care diminuează febra și durerea