Remedii incredibile obtinute din coaja de rodie

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 1, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rodia

Pentru obtinerea acestor remedii aveti nevoie de pulbere din coaja de rodie, pe care o puteti prepara astfel: spalati bine rodia, lasati-o la uscat, apoi decojiti-o. Indepartati partea alba si intindeti rezultatul pe o foaie de hartie. Cand cojile sunt bine uscate, pastrati-le într-o punge de hartie, bruna. Aceste coji se transforma în pulbere cu ajutorul unei rasnite de cafea sau a unui mojar, chiar înainte de a prepara remediul de care aveti nevoie, pentru a nu pierde principiile active (vitamina C, beta-caroten, potasiu, fosfor, calciu, taninuri).

Pentru a atenua simptomele hemoroizilor se pune o lingurita rasa de pulbere intr-un pahar cu apa fiarta si racita. Se amesteca si se consuma 2 pahare pe zi, pana ce simptomele dispar.

In caz ca suferiti de litiaza renala, puteti incerca urmatorul remediu: într-o cana cu apa clocotita puneti 2 linguri rase de pulbere. Puneti apoi vasul pe o baie de abur si lasati la fiert timp de jumatate de ora, la foc mic, dupa care se strecoara, iar apa evaporata se completeaza cu apa fiarta si racita. Se consuma cate 50 ml, de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora înaintea meselor principale, timp de 7 zile, dupa care se face o pauza de 14 zile, si se poate relua.

Daca tusea seaca sau durerile in gat va dau batai de cap, faceti un amestec din 8 parti de pulbere din coaja de rodie si o parte sare de Himalaya roz. Adaugati apa fiarta si racita cat sa se formeze o pasta groasa. Din acesta pasta se modeleaza bombonele mici, de marimea unui bob de fasole. Se sug cate 3 bombonele pe zi, la 30 de minute dupa mesele principale, timp de 4 zile.

In caz de diaree, puneti o lingurita de pulbere în 200 ml de apa clocotita. Puneti apoi vasul pe o baie de abur si lasati la fiert timp de 15 minute, la foc mic, dupa care se strecoara, iar apa evaporata se completeaza cu apa fiarta si racita. Acoperiti vasul si lasati sa stea timp de 60 de minute. Se administreaza cate o lingurita, de 4 ori pe zi, timp de 2 zile.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii incredibile obtinute din coaja de rodie