Remedii excelente din frunze de pomi fructiferi

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pomi fructiferi

Din frunzele tinere ale pomilor fructiferi se pot prepara remedii eficiente in tratamentul natural al multor afectiuni

Pomii au inverzit, iar frunzele lor pline de clorofila sint nu doar o incintare pentru privire, ci si o farmacie diversa, de care putem profita in aceasta primavara pentru tratarea unor probleme de sanatate. Leacurile din frunzele copacilor sint extrem de active mai ales acum, cind frunzele sint tinere si bogate in substante cu rol terapeutic.

Nu trebuie decit sa culegeti citeva frunze dintr-un cires, visin, nuc, gutui sau piersic, sa le spalati bine si sa faceti o banala infuzie. Cu acest tratament simplu puteti ameliora probleme ale rinichilor sau ficatului, migrenele, durerile reumatice, diabetul sau insomnia.

Si copacii au frunze de leac:
- Frunzele de maslin sub forma de extract lupta impotriva colesterolului, diabetului, problemelor cardiace si circulatorii. Sub forma de infuzie, au efect calmant asupra sistemului nervos, sint antireumatice, antivaricoase, antihemoroidale si revigorante. Reduc tensiunea arteriala si ateroscleroza coronariana, previn angina pectorala si palpitatiile cardiace. Au puternice proprietati antibacteriene.

- Infuzia concentrata din frunze de alun uscate, doua lingurite la o cana cu apa, administrata sub forma de comprese sau cataplasme, ajuta in tulburarile de circulatie la nivelul picioarelor.

- Baile cu frunze de stejar sint utile in ulceratii, degeraturi, hemoroizi, diminueaza transpiratia excesiva a picioarelor. Se mai recomanda pentru spalaturi vaginale, in leucoree.

- Decoctul din frunze de salcie (3 linguri de frunze uscate la o cana de apa) amelioreaza durerile si duce la vindecarea bataturilor.

- Ceaiul din frunze de soc provoaca transpiratie abundenta, elimina toxinele din corp si ajuta la scaderea in greutate. Se adauga 3 lingurite cu virf de flori de soc la o cana de 250 ml de apa clocotita. Ceaiul are si efect laxativ moderat.

- Infuzia din frunze de castan nobil are actiune antiinflamatorie. Se prepara din 2-3 g frunze la 100 mg apa clocotita. Se bea indulcita cu miere, pentru combaterea traheobronsitei acute. Se consuma 2-3 cani pe zi. Tinctura e buna in tulburari de circulatie.

- Ceaiul din frunze de ulm ajuta la protejarea invelisului stomacului, deoarece contine un agent antiulcer foarte puternic.
- Infuzia din frunze de tei ia durerile de cap.

- Frunzele de frasin stimuleaza functiile de eliminare ale organismului, avind actiune diuretica, care ajuta la indepartarea edemelor si a celulitei.

- Frunzele de mesteacan, sub forma de infuzie, stimuleaza cresterea parului, regleaza circulatia periferica. Cel mai bun ceai pentru reumatism este cel de mesteacan, in amestec cu coada calului, frunze de ienupar si coaja de salcie.

- Frunzele de artar, sub forma de ceai, calmeaza durerile de guta. Sau, se strivesc si se aplica pe locul dureros, sub forma de cataplasme.

- Frunzele de salcim pot fi mestecate in loc de tutun, fiind de folos celor ce vor sa se lase de fumat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii excelente din frunze de pomi fructiferi