Remedii din natura pentru bataturi

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Le intalnim pe curbura articulatiilor, pe degetele de la picioare, pe talpi si in alte parti ale corpului. Da, in mod sigur ne referim la acele nesuferite bataturi care ne dau batai de cap. Incaltamintea incomoda, statul in picioare pentru o perioada indelungata de timp, iritatiile, traumele mecanice, toate acestea duc uneori la aparitia bataturilor. Ce sunt insa acestea de fapt? Bataturile sunt acele excrescente dureroase ce presupun ingrosarea stratului cornos al pielii. Iata cateva metode naturiste de tratare a bataturilor: 

Pe zona cu bataturi se aplica frunze proaspat culese sau fierte de pelin sau o pasta obtinuta din pulbere de pelin amestecat cu ulei de lamaie.
Planta de coada soricelului se lasa pentru cateva minute in apa clocotita. Dupa racire, planta se impacheteaza in tifon si se aplica peste bataturi.
Batutura se inmoaie pur si simplu in apa fierbinte, urmand ca ulterior sa se aplice peste bataturi o bucata de propolis. Se lasa sa actioneze acolo pentru o perioada de trei zile.
O metoda eficienta de tratare atat a bataturilor cat si a calcaielor crapate este urmatoarea: frunzele de ceapa verde se dau prin razatoare, iar pe timpul noptii amestecul obtinut se lasa sa actioneze asupra bataturilor.
Coaja de ceapa se lasa la macerat in otet pentru doua saptamani. Ulterior, peste batatura se aplica un strat de coaja avand grosimea de doi milimetri, tinandu-se astfel bandajat pe tot parcursul noptii. Procedura este efectuata de cateva ori.
S-a dovedit ca rasina coniferelor este extrem de eficace in scoaterea bataturilor. Dupa ce anterior batatura a fost inmuiata in apa fierbinte, se aplica rasina pe suprafata afectata trei zile consecutiv, fixandu-se cu ajutorul unul plasture sau cu un leucoplast ce se inlocuieste la cel putin 12 ore.
Pasta obtinuta prin pisarea cateilor de usturoi se amesteca cu zeama de lamaie si se aplica este bataturi o saptamana la rand.
Cataplasmele cu infuzie de iedera neagra au de asemenea un efect pozitiv asupra bataturilor, insa efectul acestora se faca simtit abia dupa trei zile de la inceperea procedurii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii din natura pentru bataturi