Remedii din coji de mere

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 14, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Remedii din coji de mere

Cojile de mere sînt un remediu la îndemîna oricui, dar, din pacate, multi le arunca, nestiind cît sînt de valoroase.

Daca nu puteti mînca marul întreg, pastrati cojile. Aceste deseuri vegetale faciliteaza procesul digestiv, concentreaza circa 50% din cantitatea de vitamina C si contine cu 87% mai multe componente anticancerigene decît pulpa. În aceste conditii, nu este de mirare ca, în industria farmaceutica, vitaminele necesare obtinerii suplimentelor se extrag tocmai din coaja merelor.

În caz de insomnie, o infuzie din coji de mere ajuta foarte mult. Peste doua linguri de coji de mere se toarna 200 ml de apa fierbinte si se lasa zece minute la infuzat. Ceaiul se bea seara, cu doua ore înainte de culcare.

Împotriva crampelor la stomac se bea aceeasi infuzie, cîte o cana, de trei ori pe zi. Pentru tratarea bronsitelor si a reumatismului, se face un macerat din coji de mere, bine uscate si pisate. La un litru de apa, se pun opt linguri de pulbere si se lasa la macerat 12 ore.

Se beau cîte trei cani pe zi. Din cojile si cotoarele merelor se poate obtine un compot delicios si energizant. Acidul din cojile de mere ajuta la îndepartarea petelor de pe vasele de aluminiu. Se lasa la fiert pe foc mic timp de 30 de minute.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii din coji de mere