Reguli pentru o viata sanatoasa care nu mai sunt valabile

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Atunci cand cantarul de baie iti arata ca te-ai ingrasat, te gandesti imediat la ce te-ar putea ajuta sa slabesti: sa faci jogging dimineata, sa mananci la ore fixe, sa nu consumi dulciuri, sa bei multa apa. Dar oare toate aceste metode functioneaza? 

E bine sa dormi 8 ore pe noapte. Un studiu efectuat de American Academy of Sleep Medicine a demonstrat faptul ca o persoana nu are nevoie decat de 7 ore de somn pentru ca organismul sa functioneze eficient si sa ai energie pentru intreaga zi. 

E bine sa mananci un mic dejun bogat. Cantitatea si continutul micului dejun ar trebui sa fie intotdeauna ajustate la cerintele fiecarui organism in parte. Mancarea este folositoare doar atunci cand vrei cu adevarat sa o mananci. De aceea, daca de abia poti inghiti cateva firimituri dimineata, nu te tortura, mai bine bea un pahar cu apa.

E bine sa faci jogging dimineata. Joggingul este la fel de benefic, indiferent daca il practici dimineata sau seara, asa ca, daca nu ai timp si chef sa alergi dimineata, nu o face. Mai mult, ar trebui sa-i permiti corpului tau sa se trezeasca complet, inainte de a alerga dimineata. Este mai bine sa mananci micul dejun si sa astepti 40 de minute, inainte de a face sport. Altfel, ai putea sa lesini, sa ai dureri de cap sau puls neregulat.

E bine sa eviti dulciurile. De fapt, consumul de dulciuri este benefic pentru organism, pentru ca acestea contin glucoza, un element esential pentru buna functionare a creierului.De aceea nu este bine sa elimini complet dulciurile din regimul tau alimentar. Dar poti sa reduci la minimum cantitatea de zahar pe care o consumi. De exemplu, mananca iaurturi naturale, consuma bauturile calde fara zahar si mananca fructe uscate in loc de bomboane sau ciocolata.

E bine sa te antrenezi pana la epuizare. "Daca nu te dor muschii a doua zi, inseamna ca nu te-ai antrenat cum trebuie!” De fapt, durerea musculara de dupa antrenament apare atunci cand muschii au fost suprasolicitati. Durerea musculara poate fi un simptom al rupturilor musculare. In acest caz, va trebui sa faci o pauza pana cand muschii sunt complet refacuti.

E bine sa nu bei apa in timpul meselor. Apa este un element esential pentru functionarea corecta a sistemului digestiv. Daca organismul tau nu primeste suficiente lichide, stomacul va compensa prin folosirea salivei. De aceea este bine si necesar pentru organismul tau sa consumi cantitati suficiente de apa. In felul acesta, stomacul va digera si absorbi mai usor mancarea.

E bine sa mananci la ore fixe. Nu trebuie sa mananci daca nu ti-e foame! Regula este sa mananci atunci cand iti este foame. Organismul iti va semnaliza momentul la care are nevoie de hrana. In ceea ce priveste numarul zilnic de mese, ideal ar fi sa-ti imparti hrana in 5-6 mese separate.

E bine sa te speli pe dinti dupa fiecare masa. De-a lungul unei zile consumam destul de multe alimente acre: ceaiuri cu lamaie, muraturi, sosuri de salate, etc. Resturile acide ale acestor mancaruri ataca smaltul dintilor. Dar, spalatul pe dinti dupa fiecare masa poate sa fie si mai daunator. In plus, poate provoca sangerarea gingivala. Nu asculta de fiecare regula noua pe care o auzi, spala-te pe dinti de doua ori, dimineata si seara, ca si pana acum.

E bine sa renunti la produsele de panificatie. Painea contine foarte multe dintre fibrele necesare pentru a reduce nivelul de colesterol si a elimina acizii biliari din organism. De asemenea, painea contribuie la functionarea optima a sistemului digestiv. Asta nu inseamna ca trebuie sa te indopi cu paine: 200 de grame de paine pe zi sunt suficiente.

E bine sa bei 2 litri de apa pe zi. Cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumi in fiecare zi este strans legata de greutatea corporala: 30 ml/kg. Trebuie sa ai in vedere si alti factori: conditiile meteo, umiditatea si cantitatea de apa pe care o pierzi in timpul antrenamentelor. Pentru a mentine o balanta corecta a nivelului de apa din organism, mai poti consuma si ceaiuri, cafea si sucuri de fructe. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: reguli pentru o viata sanatoasa care nu mai sunt valabile