Reguli pentru o sanatatea de fier

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sanatate de fier

Mentinerea sanatatii este o sarcina importanta, indiferent de varsta. De aceea, tine de fiecare dintre noi sa luam masuri care sa ne mentina sanatoase. Iata sase sfaturi pe care le poti folosi si pe care le poti aplica intreaga viata.

Fa miscare
Pentru a-ti mentine sanatatea primul lucru pe care ar trebui sa il aplici este sa adopti o viata activa. Incearca zilnic sa faci cat mai multa miscare care sa te ajute sa te mentii in forma. Sunt numeroase activitati pe care le poti adopta. Si desi ideea de a merge la sala ti se poate parea cea mai potrivita, nu este necesar sa stai cu oerele la sala de sport pentru a face miscarea de care ai nevoie. Este de ajuns sa mergi pe jos pana la magazinul de la colt, sau sa iesi in parc cu prietenele sau familia, renunta la mersul cu liftul sau incearca sa iti parchezi masina mai departe de casa. Asa poti merge cateva minute pe jos inainte de a intra in casa. Aceste trucuri iti pot oferi antrenamentele zilnice de care ai nevoie fara sa depui prea mult efort. Mai mult, aceste exercitii sunt potrivite si pentru relaxare si te ajuta sa scapi de stres.


Redu consumul de alimente grase
O metoda sanatoasa pentru organismul ta este sa adopti o dieta saraca in grasimi. Aportul ridicat de grasimi poate da nastere unor probleme numeroase de sanatate ce te pot urmari intreaga viata. Incepe prin a exclude din alimentatia zilnica preparatele gatite prin prajire, mananca rar la fast-food, si opteaza pentru tipuri de carne slaba. De asemenea, ar trebui sa ai un consum redus de lactate, de preferinta sa le inlocuiesti cu cele cu aport redus de grasimi. O alimentatie usoara iti va oferi toate avantajele de care ai nevoie.

Scapa de stres
Stresul poate reprezenta cauza multor probleme de sanatate, de aceea ar fi bine sa faci tot psibilul sa eviti cat mai mult momentele si starile stresante. Apeleaza la numeroase modalitati de a-ti insenina ziua, asculta muzica, bucura-te de o ceasca de cafea aromata sau o cana de ciocolata calda, fa o baie lunga si relaxanta, petrece mai mult timp cu cei dragi, iesi in oras, citeste si mediteaza. De asemenea, un hobby iti poate fi de mare ajutor, iti ia gandul de la lucrurile stresante.

Bea mai multa apa
Majoritatea oamenilor nu consuma suficiente lichide, ceea ce le afecteaza puternic sanatatea si conditia fizica. Apa, in special, joaca un rol important in dieta. In fiecare zi ar trebui sa bei in jur de 10 pahare de apa, iar atunci cand te antrenezi numarul ar trebui sa creasca. Adauga lamaie in apa, pentru eliminarea toxinelor din organism.

Mananca fructe si legume
Fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti care impiedica procesul de imbatranire si iti confera hidratarea necesara pielii. Adauga in alimentatie si un aport ridicat de fibre.

Fa exercitii de respiratie
Inspira si numara pana la 6, dupa care expira. Repeta acest proces de 5 ori si te vei simti mai revigorata si plina de energie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: reguli pentru o sanatatea de fier