Reguli pentru o alimentatie sanatoasa

Posted by Alin Marinescu on Sunday, July 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Iata cateva reguli recomandate de specialisti pentru o alimentatie corecta: Evitati orice alta activitate în timpul mesei (citit, scris, TV) pentru a preveni alimentatia involuntara. Mancati asezati la masa. Evitati mancatul “pe fuga”, mancati tot timpul în acelasi loc. Mancati încet. Asezati tacamurile jos între înghitituri. Parasiti masa dupa ce ati terminat de mancat. Faceti cumparaturi cand sunteti satul(a). Intocmiti lista pentru cumparaturi pentru a nu fi tentati sa cumparati ce nu trebuie. Nu mancati cand sunteti nervos (a), stresati, suparati. Oricum, supraalimentarea in aceste momente nu rezolva problema de fond.

Nu consumati alcool înainte de masa pentru ca exagereaza apetitul. Schimbati-va treptat obiceiurile alimentare. Inainte de a manca în plus, intrebati-va daca intr-adevar va este foame. Luati o mica gustare (fruct) înainte de a merge pe jos. Miscati-va: faceti gimnastica, înotati, faceti jogging, luati-va o bicicleta de camera sau pur si simplu mergeti pe jos în pas alert ( 30 – 45 de minute pe zi). Faceti distinctie între foame si pofta.

Tolerati-va micile greseli. Stabiliti-va obiective realiste. Daca sunteti fumatori, ar fi bine sa renuntati cat mai repede! Insa nu înlocuiti fumatul cu “ciuguleala”, Nu veti obtine altceva decat kilograme în plus. Inlocuieste sucurile cu diferite variante mai sanatoase
Sucurile carbogazoase nu iti fac deloc bine, pentru ca nu contin deloc elemente nutritive, in schimb aduc organismului tau mult, mult zahar. Dca apa nu te multumeste si simti nevoia de ceva cu un plus de aroma, inlocuieste-le cu limonade proaspete, ghimbirate, apa enzimatica, smoothieuri diluate cu apa sau ceaiuri de plante, naturale. Variantele sunt foarte multe si sanatoase. Acolo unde simti nevoia de indulcire, adauga putina miere. In functie de anotimp poti sa le bei reci sau calde. O sa iti asigure hidratarea, o doza importanta de vitamine, iar inlocuirea se va dovedi in scurt timp benefica atat pentru sanatatea, cat si pentru silueta ta.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: reguli pentru o alimentatie sanatoasa