Reguli de igiena personala care pot pune sanatatea in pericol atunci cand nu sunt respectate

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru igiena personala

Regulile de igiena si ingrijire personala nu sunt atat de dificile, dar avem in continuare tendinta de a face lucrurile in mod gresit uneori. Aceasta lipsa de precautie ne pot afecta nu numai aspectul fizic, ci si sanatatea. BrightSide.me a realizat lista celor mai frecvente 6 greseli de igiena personala:

Folosirea unei cantitati mari de balsam de par 
Balsamurile pentru par au o textura densa din cauza siliconului si a altor compusi al caror scop este sa faca parul neted si stralucitor. Conform specialistilor, daca aplicati prea mult balsam parul va arata incarcat intr-un timp scurt. Porii se infunda, ceea ce duce la o crestere a cantitatii de sebum secretata. 

Cum se procedeaza corect: cantitatea optima de balsam este de dimensiunea unei mici monede. Trebuie aplicat numai la varfuri.

Folosirea unei cantitati mari de pasta de dinti 
Prea multa pasta de dinti face ca peria sa alunece mai usor, ceea ce duce la scaderea calitatii periajului. 

Cum se procedeaza corect: cantitatea recomandata de pasta de dinti pentru adulti este de dimensiunea unui bob de mazare, iar pentru copii - dimensiunea unui bob de orez.

Gel de dus in exces 
Pe suprafata pielii exista bacterii benefice care o protejeaza de infectii si o pastreaza in mod natural hidratata. Utilizarea frecventa a gelului de dus distruge aceasta bariera. Corpul devine mai susceptibil la diferite boli, iar pielea devine mai uscata, ceea ce poate duce la eczeme.

Cum se procedeaza corect: utilizarea zilnica a sapunului si gelului de dus este necesara numai pe maini, axile si zonele din partea inferioara a trupului. Apelati la geluri hidratante, care nu usuca pielea.

Curatarea nasului in mod necorespunzator 
Degetele sunt pline de germeni care pot provoca o infectie daca ajung in interiorul nasului. Acest lucru este deosebit de periculos daca aveti nasul infundat, deoarece o infectie se poate raspandi din cavitatea nazala la sinusuri si poate duce la sinuzita.

Cum se procedeaza corect: Utilizati un dispozitiv special pentru curatarea nasului.

Conturarea genelor inferioare 
Varful creionului, si mai ales peria unui tus lichid, inglobeaza bacterii care pot provoca o infectie daca isi gasesc drumul catre mucoasa oculara. Odata ajuns in ochi, creionul creeaza conditii favorabile pentru multiplicarea bacteriilor.

Cum se procedeaza corect: Daca doriti sa accentuati genele inferioare, utilizati umbrele de sub ochi: aplicati-le la o distanta putin mai mare de linia de crestere a genelor.

Acoperirea gurii cu mana in caz de tuse sau stranut 
Atunci cand ne acoperim gura cu mainile in momentul in care tusim sau stranutam, ajutam microbii sa migreze pe toata fata. Rezultatele sunt eruptii, inrosirea pielii si alte consecinte. Este deosebit de periculos daca vorbim de bolile infectioase, deoarece frecarea ochilor cu mana poate provoca o inflamatie a pleoapelor.

Cum se procedeaza corect: ar trebui sa va acoperiti gura cu un tesut, de preferat un tesut de hartie de unica folosinta.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: reguli de igiena personala care pot pune sanatatea in pericol atunci cand nu sunt respectate