Reguli de care sa tii cont cand prepari o salata

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Salata este preparatul la care aproape toate femeile recurg daca vor sa slabeasca sau sa faca o schimbare in alimentatia zilnica. E adevarat, salatele cu legume si verdeturi sunt gustoase si recomandate pentru digestie, mai ales ca ajuta o serie de organe sa se revitalizeze.

Cu toate acestea, exista cateva ingrediente pe care e bine sa nu le combinam intr-o salata, sustin nutritionistii spanioli.
De pilda, multe persoane combina castravetii cu rosiile, insa putine stiu ca aceste doua legume au durate de digerare diferite.
Digestia poate fi ingreunata de alimentele combinate intr-o salata pentru timpul diferit de digerare duce la fermentare. Si, dupa cum se stie, fermentarea duce la balonare sau flatulenta.
Un alt lucru care trebuie stiut este ca rosiile sunt alimente acide, iar castravetii sunt alimente alcaline. La consumarea acestor doua legume impreuna, corpul se va umple de saruri, iar aciditatea gastrica nu va fi redusa.
Nici pestele si branza nu trebuie combinate in aceeasi salata. Carnea de peste si produsele lactate au perioade diferite de digerare, fapt pentru care, ca in cazul rosiilor si castravetiilor, apare fermentarea.
Omleta cu carne este delicioasa, mai ales daca e insotita de castraveti, ceapa rosie si cateva frunze de salata verde. Problema e ca prin consumarea carnii cu oua, corpul tau va avea un exces de proteine.
Excesul de proteine intoxica ficatul, sistemul nervos, colonul si rinichii. Aceste efecte negative nu se vad in a doua zi de la consumare, ci dupa luni sau ani de zile, mai ales daca devine un obicei.
Nu combina nici fructele cu iaurt pentru ca digestia va fi ingreunata si risti sa iti distrugi flora intestinala.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: reguli de care sa tii cont cand prepari o salata