Regula de care trebuie sa tii cont daca nu vrei sa te ingrasi

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca vrem sa ne mentinem greutatea, trebuie sa nu mai sarim peste micul dejun. Evident ca este foarte important si ce mancam.

Ca sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii Mayo Clinic au analizat 350 de adulti mai bine de un an de zile. Si au observat ca, in cele 12 luni, aceia care au mancat regulat o masa la primele ore ale diminetii nu s-au ingrasat decat vreun kilogram. Subiectii care au mai sarit peste micul dejun au pus, in medie, 2 kilograme. Cel mai mult s-au implinit participantii care au omis aceasta masa. in anul de studiu, ei au acumulat aproape 4 kilograme.

O alta concluzie a cercetarii este ca micul dejun a redus considerabil riscul de acumulare a grasimii abdominale, considerata periculoasa pentru ca produce toxine care afecteaza vasele de sange. Medicii nu au inca o explicatie concreta pentru aceste rezultate, dar cred ca, daca mancam dimineata, nu ne va mai fi atat de foame pe parcursul zilei.

Conteaza si ce mancam, asa ca specialistii ne recomanda sa evitam zaharul si sa ne concentram pe proteine si carbohidrati sanatosi.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: regula de care trebuie sa tii cont daca nu vrei sa te ingrasi